Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Νέο ρεκόρ θα καταγράψει ο αριθμός των τουριστών παγκοσμίως το 2015

Νέο ρεκόρ θα καταγράψει ο αριθμός των το...

Για το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου οι διεθνείς αφίξεις αυξήθηκαν κατά 5%

Διατήρηση της τουριστικής ανάπτυξης διεθνώς, σε ποσοστό μεταξύ 4% και 5%, προβλέπει για το 2015 η εταιρεία συμβούλων στον τουριστικό κλάδο IPK International, σε συνέχεια της φετινής σεζόν που αναμένεται ρεκόρ αφίξεων στον παγκόσμιο τουρισμό.

Για το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου οι διεθνείς αφίξεις αυξήθηκαν κατά 5% σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού. Συνολικά καταγράφηκαν 781 εκατ. αφίξεις, 36 εκατ. περισσότερες σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2013. Η εν λόγω αύξηση κινείται πάνω από τη γενικότερη πρόβλεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για μέση ετήσια αύξηση των αφίξεων την περίοδο 2010-2020 σε ποσοστό 3,8%. Στο τρίμηνο Ιουνίου - Αυγούστου που αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο των αφίξεων του συνόλου του έτους, σημειώθηκε αύξηση κατά 4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Η μεγαλύτερη αύξηση στο οκτάμηνο καταγράφηκε στην Αμερική (+8%), ακολουθούμενη από την Ασία και τον Ειρηνικό (+5%) και την Ευρώπη (+4%). Με βάση τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η χώρα μας στο οκτάμηνο έχει πετύχει υπερτετραπλάσια αύξηση (+22,1%) σε επίπεδο αφίξεων από τη μέση αύξηση που παρουσίασε ο παγκόσμιος τουρισμός. Σε ό,τι αφορά τις αγορές με την υψηλότερη αύξηση δαπανών σε ταξίδια στο εξωτερικό, για τους πρώτους έξι με εννέα μήνες τα σκήπτρα κατέχει η Κίνα με ποσοστό 16% και ακολουθούν η Γαλλία με 10%, η Ιταλία με 8% και οι ΗΠΑ με 6%. Με βάση τις προβλέψεις για το σύνολο του έτους φέτος, οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις αναμένεται να κινηθούν για πρώτη φορά στην Ιστορία σε πάνω από 1,1 δισ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του οκταμήνου ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Τάλεμπ Ριφάι σημείωσε ότι ο διεθνής τουρισμός συνεχίζει να αναπτύσσεται πάνω από τις προσδοκίες, παρά την αύξηση των παγκόσμιων προκλήσεων. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ριφάι επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα και απέδωσε εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση και στον ιδιωτικό τομέα για την ιδιαίτερα θετική πορεία του τουριστικού τομέα.

Στο μεταξύ, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη ξεκίνησε την επίσκεψή της στο Λονδίνο, ενόψει της έναρξης -την προσεχή Δευτέρα- λειτουργίας της διεθνούς έκθεσης τουρισμού World Travel Market, και συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικών Πρακτόρων Αγγλίας ABTA, Noel Josephides. Kατά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΑΒΤΑ εξέφρασε το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Ελλάδα για τον τουριστικό κλάδο, γεγονός που αναμένεται να αποτυπωθεί και στην τουριστική κίνηση της ερχόμενης χρονιάς. Ακόμη, ο κ. Josephides ανέφερε στην υπουργό ότι οι τουριστικοί πράκτορες της Βρετανίας εισπράττουν την τουριστική αναβάθμιση της Ελλάδας και για τον λόγο αυτό το 2015 το συνέδριο του ABTA θα πραγματοποιηθεί στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στο Costa Navarino.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά