Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Δυτική Ελλάδα:Ο χάρτης με τα καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου - Ποια περιοχή περιλαμβάνεται στις... χαμένες επενδύσεις;

Δυτική Ελλάδα:Ο χάρτης με τα καταπατημέν...

Μεγάλο μέρος της κρατικής περιουσίας έχει καταπατηθεί

Το απόλυτο χάος εξακολουθεί να ισχύει με την κρατική περιουσία που έχει καταπατηθεί, αφού τόσο το Δημόσιο, όσο και η δικαιοσύνη δεν φαίνεται να προχωρούν το θέμα.

Ενδεικτικό είναι πως από τα 80.000 ακίνητα του Δημοσίου τουλάχιστον το 28.000, δηλαδή περίπου το 35% είναι καταπατημένα, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι για να δοθεί μία οριστική λύση.

Σύμφωνα με Τα Νέα από τη μία το κυβερνητικό σχέδιο για εξωδικαστικό συμβιβασμό με τους καταπατητές αποσύρθηκε -λόγω αιγιαλού-, αλλά και από την άλλη η απονομή της δικαιοσύνης είναι τόσο αργή που χρειάζεται να περάσουν χρόνια μέχρι να τελεσιδικήσει μία υπόθεση.

Στο 35% των καταπατημένων ακινήτων του Δημοσίου είναι μεταξύ άλλων:

Στο Βαρθολομιό στο νομό Ηλείας

Το αποτέλεσμα είναι πως όλες αυτές οι εκτάσεις παραμένουν εδώ και χρόνια «παγωμένες» και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν. Μάλιστα τα παράδοξα δεν σταματούν εκεί, αφού οι περισσότερες από τις καταπατημένες περιοχές είναι χαρακτηρισμένες Natura ή δασικές. Συγκεκριμένα το 27% της χώρας είναι Natura, το 35% δασικές και το 20% αιγιαλός και παραλίες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά