Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο δήμαρχος της Ιταλίας αναγνωρίζει τους γκέι γάμους

Ο δήμαρχος της Ιταλίας αναγνωρίζει τους ...

Έντονα αντιδρά το Υπουργείο Εσωτερικών

Τη μάχη με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών για την αναγνώριση γκέι γάμων που έγιναν στο εξωτερικό οδηγεί στο επόμενο στάδιο ο δήμαρχος Ρώμης: Σε τελετή με πλήρη επισημότητα, μετέγγραψε στο μητρώο του Δήμου τους γάμους 16 ομόφυλων ζευγάριων που είχαν παντρευτεί στο εξωτερικό. Ο υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, αντέδρασε λέγοντας πως η κίνηση δεν έχει καμία νομική ισχύ και «ο δήμαρχος απλά υπέγραψε αυτόγραφα».

Υπενθυμίζεται ότι στην Ιταλία δεν προβλέπεται νομική ένωση ατόμων του ίδιου φύλου, ούτε με τις απλούστερες μορφές συμφώνων συμβίωσης.

Ο δήμαρχος Ρώμης, Ιγκνάτσιο Μαρίνο, βρίσκεται σε ομάδα δημάρχων που είχαν προηγούμενως διακηρύξει συλλογικά την αντίθεσή τους στην άρνηση του υπουργείου Εσωτερικών να αναγνωρίσει γάμους που είχαν τελεστεί σε όσες χώρες του εξωτερικού υπάρχει η σχετική πρόβλεψη.

Το Σάββατο στο λόφο του Καμπιντόλιο, την έδρα της δημοτικής αρχής στη Ρώμη, ο Μαρίνο υποδέχθηκε 16 ομόφυλα ζευγάρια -και γυναικών και ανδρών, κάποια με παιδιά- για την επίσημη τελετή μετεγγραφής τους στα δημοτικά αρχεία ως παντρεμένους.

Ο Μαρίνο είπε πως είναι «θεμελιώδες να μπαίνει ο δήμαρχος στη θέση του υπερασπιστή των δικαιωμάτων όλων». «Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα, η οποία σύντομα ελπίζω να γίνει μία συνηθισμένη ημέρα» έγραψε στο twitter (βάζοντας μάλιστα και hashtag "η Ρώμη αναγνωρίζει").

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις