Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την χορήγηση ελληνικής υπηκοότητας ζητά ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του

Την χορήγηση ελληνικής υπηκοότητας ζητά ...

Έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες

Τη χορήγηση ελληνικής υπηκοότητας, έχοντας ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες με άκρα μυστικότητα, επιζητούν ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος, οι δύο γιοι του, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν ταυτότητα, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, όπως όλοι μας, σύμφωνα με ρεπορτάζ των "Παραπολιτικών".

Μόνο που κάτι τέτοιο αποδεικνύεται ότι δεν είναι καθόλου εύκολο, ειδικά αυτή την περίοδο, αφού το έγκριτο και πολύ γνωστό νομικό γραφείο της Αθήνας που έχει αναλάβει την υπόθεση συναντάει δυσκολίες στο να ολοκληρωθεί η διαδικασία με το υπουργείο Εσωτερικών.

Δυσκολίες που οφείλονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίθετο που θα αναγράφεται στις ταυτότητες των μελών της τέως βασιλικής οικογένειας.

Εκτός δηλαδή από το «Παύλος», «Νικόλαος», «Κωνσταντίνος», «Άννα-Μαρία» και τα ονόματα όλων των άλλων γαλαζοαίματων της οικογένειας, η ταυτότητα που θα τους χορηγηθεί θα πρέπει να περιλαμβάνει και επίθετο, κάτι με το οποίο είναι εντελώς αντίθετοι οι Έλληνες εστεμμένοι χωρίς θρόνο! Και πώς να μην είναι, όταν, σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει από το περιβάλλον τους, οι αρμόδιοι στο υπουργείο Εσωτερικών τους πρότειναν το «Γλύξμπουργκ».

Είναι το ίδιο επίθετο που είχε προσδώσει το 1994 η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου όταν ακύρωσε με τον Νόμο 2215/1994 τη συμφωνία του 1992 μεταξύ της τέως βασιλικής οικογένειας και του τότε πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ετσι, αφαίρεσε από τον Κωνσταντίνο την ιδιοκτησία του στην Ελλάδα και την ελληνική ιθαγένεια, θεωρώντας ότι η βασιλική περιουσία είχε ήδη απαλλοτριωθεί με το νομικό διάταγμα των συνταγματαρχών της χούντας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις