Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πατραϊκός - πετρέλαιο: Ενδιαφέρον από την εταιρεία Energean για θαλάσσια και χερσαία "μπλοκς"

Πατραϊκός - πετρέλαιο: Ενδιαφέρον από τη...

Τι ανέφερε ο Μαθιός Ρήγας

Σε ένα δεκαήμερο, το γεωτρύπανο Εnergean Force που αγόρασε η Energean, θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου του Πρίνου.

Αυτό ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαθιός Ρήγας, μιλώντας στο συνέδριο Balkans & Adriatic Oil & Gas Summit, το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ελληνικής εταιρείας, η Εnergean, ενδιαφέρεται για το διαγωνισμό που θα προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ, όχι μόνο για τα 20 θαλάσσια μπλοκ σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη, αλλά και για τα τρία χερσαία στη Δυτική Ελλάδα.

Όπως είπε ο κ. Ρήγας, τα τελευταία αποτελούν τη φυσική συνέχεια των παραχωρήσεων σε Ιωάννινα και Κατάκολο, για τα οποία πρόσφατα η Βουλή ενέκρινε τις συμβάσεις Ελληνικού Δημοσίου - Energean.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τα θαλάσσια μπλοκ, η εταιρεία αξιολογεί, όπως αναφέρει το Euro2day, τα δεδομένα των πρόσφατων σεισμικών ερευνών και των εργασιών που έγιναν κατά το παρελθόν, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ενδιαφέρον εφόσον εκφραστεί, θα είναι στο πλαίσιο συνεργασιών που θα επιδιώξει. Να σημειωθεί εδώ ότι η προκήρυξη της Ελληνικής Κυβέρνησης για την πραγματοποίηση ερευνών σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη έλαβε πρωτοκόλλου στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Έτσι σε περίπου δέκα μέρες θα αρχίσει να μετράει το εξάμηνο για την κατάθεση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκ μέρους ερευνητικών εταιρειών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά