Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκίνησε ο αγώνας για την εύρεση φοιτητικής στέγης - Πόσο κοστίζει ανάλογα με την περιοχή- ΔΕΙΤΕ ΠΙΝΑΚΑ

Πάτρα: Ξεκίνησε ο αγώνας για την εύρεση ...

Ευνοϊκότερο το τοπίο των μισθώσεων

Στο «κυνήγι» αναζήτησης φθηνής κατοικίας θα ριχτούν περισσότεροι από 70.000 νέοι φοιτητές και σπουδαστές τις επόμενες ημέρες.

Το τοπίο των μισθώσεων φέτος στη χώρα μας είναι ελαφρώς πιο ευνοϊκό σε σχέση με πέρυσι, αφού οι τιμές είναι μειωμένες από 15% έως 20%

Στην Πάτρα οι συνοικίες Μπεγουλάκι,Ταραμπούρα, Ζαρουχλέικα, Αγυιά, Ζαβλάνι και Ανθούπουλη είναι οι πλέον περιζήτητες, καθώς αξιοποιούν το καλό συγκοινωνιακό δίκτυο τη πόλης, το οποίο είναι σε θέση να μεταφέρει τους φοιτητές στο κέντρο της πόλης σε λιγότερο από 15 λεπτά. Το κόστος μιας γκαρσονιέρας διαμορφώνεται από τα 130 ευρώ και φθάνει τα 220 ευρώ για ένα δυάρι.

Σύμφωνα με την έρευνα του ethnos.gr η Αθήνα προσφέρει διαμερίσματα προς ενοικίαση που αρχίζουν από 170 ευρώ και φθάνουν έως τα 320 ευρώ τον μήνα.

Η υφιστάμενη χωροθέτηση των ΑΕΙ στην περιοχή της πρωτεύουσας οδήγησε του φοιτητές σε συγκεκριμένες συνήθως περιοχές. Ετσι το Παγκράτι, η συνοικία Ζωγράφου, τα Εξάρχεια, τα Πετράλωνα, το Μετς, η Κυψέλη, οι Αμπελόκηποι, ο Νέος Κόσμος και Κολονάκι προσελκύουν τους περισσότερους.

Οι σπουδαστές των ΤΕΙ Αθήνας επικεντρώνουν το ενδιαφέρον στην περιοχή του Αιγάλεω, ενώ αρκετοί αναζητούν ακόμη πιο φθηνές λύσεις αξιοποιώντας το δίκτυο αστικών συγκοινωνιών και το μετρό.

Οι απαιτήσεις των ιδιοκτητών ακινήτων αρχίζουν από τα 210 ευρώ τον μήνα για ένα δυάρι και από τα 150 ευρώ για τις γκαρσονιέρες. Τα Εξάρχεια και η Κυψέλη εμφανίζονται ως οι πιο φθηνές περιοχές.

 

Η Θεσσαλονίκη έχει αναδείξει τις περιοχές του Χαριλάου, το Κέντρο της Μητροπόλεως και τη δυτική περιοχή της πόλης, τον Εύοσμο, ως περιοχές συγκέντρωσης των φοιτητών. Το μηνιαίο μίσθωμα που ζητείται είναι από τα 180 ευρώ και φθάνει τα 340 ευρώ όταν πρόκειται για δυάρι.
Στις βόρειες περιοχές της χώρας και ειδικότερα στην Κομοτηνή, την Ξάνθη, τα Γιάννενα, την Καστοριά, οι φοιτητές πρέπει να δώσουν προσοχή στο κόστος θέρμανσης, το οποίο τις περισσότερες φορές φθάνει στα επίπεδα του ενοικίου κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις