Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ψηφίστηκε ο νέος νόμος για τις υδατοκαλλιέργειες

Ψηφίστηκε ο νέος νόμος για τις υδατοκαλλιέργειες

Νέος χάρτης για ανάπτυξη του κλάδου και προσέλκυση επενδύσεων

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες.Ο νέος νόμος επιλύει προβλήματα 30 και πλέον ετών ως προς την οριοθέτηση, την χωροθέτηση, την αδειοδότηση και την εν γένει λειτουργία των μονάδων υδατοκαλλιέργειας στην ελληνική επικράτεια.

Προβλέπονται διατάξεις που διευκολύνουν τους υποψήφιους επενδυτές, αλλά τίθενται και όροι για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

«Η Ελλάδα και ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας θα πρέπει επιτέλους να απαγκιστρωθεί από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Καρασμάνης σχετικά με την ψήφιση του νέου νόμου.

«Ο νέος νόμος, αποτελεί μία αναγκαιότητα για τον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών καθώς έρχεται να καλύψει αλλά και να άρει κενά, αναχρονισμούς, στρεβλώσεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος», τόνισε επισημαίνοντας επίσης ότι «το μήνυμα που στείλαμε σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται σήμερα στον κλάδο, αλλά και σε όσους ενδεχομένως αύριο επιθυμούν να ασχοληθούν σοβαρά με αυτόν, είναι πως η πολιτεία τον αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα και επιθυμεί να τον δει να αναπτύσσεται και να προκόβει».

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα λειτουργήσουν καταλυτικά και ευεργετικά δίνοντας περαιτέρω ώθηση στις υδατοκαλλιέργειες στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις