Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σώθηκε από πνιγμό, ηλικιωμένη στην παραλία της Πούντας

Σώθηκε από πνιγμό, ηλικιωμένη στην παραλ...

Έγκαιρη η παρέμβαση ναυαγοσώστη

Άγιο είχε ηλικιωμένη η οποία σώθηκε από βέβαιο πνιγμό σήμερα γύρω στη 1 το μεσημέρι, καθώς κολυμπούσε στην παραλία της Πούντας, κοντά στο Μιχαλακοπούλειο και στο beach bar “Coral”. Τα μεγάλα κύματα την παρέσυραν και την οδηγούσαν σε βραχώδη περιοχή, ενώ οι απόπειρες των δύο θυγατέρων της απέβησαν άκαρπες, καθώς και οι ίδιες κινδύνευσαν να πνιγούν.

Η παραλία αυτή δεν διαθέτει ναυαγοσώστη αλλά για καλή τους τύχη, λουόμενος ειδοποίησε έγκαιρα τον ναυαγοσώστη της διπλανής παραλίας της Πούντας Χρήστο Λίβα, ο οποίος δρώντας ψύχραιμα και αστραπιαία, έχοντας πολύτιμο σύμμαχο την πολυετή εμπειρία του και πλήρη εξοπλισμό, κατάφερε με κίνδυνο της ζωής του να ανασύρει τη λουόμενη στην ακτή και να της παράσχει τις πρώτες βοήθειες, επαναφέροντάς την σε καλή κατάσταση.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε την ηλικιωμένη στο νοσοκομείο, καθώς και όχημα της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής Αιγίου, που διενεργεί και έρευνα για το περιστατικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Αιγιαλείας, παρά τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει στον τομέα της ναυαγοσωστικής κάλυψης ακτών, είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τους λίγους Δήμους στην Ελλάδα που έχει 100% πληρότητα σε έμπειρους ναυαγοσώστες με άρτιο εξοπλισμό, που είναι πάντα έτοιμοι να επέμβουν υπό κάθε συνθήκες διάσωσης με ζηλευτή αυταπάρνηση.

Σε μια εποχή που δυστυχώς αρκετοί λουόμενοι, όχι απαραίτητα ηλικιωμένοι, χάνουν τη ζωή τους σε ανάλογα περιστατικά, η είδηση της διάσωσης της ηλικιωμένης στην Πούντα αποτελεί μια όαση ελπίδας αλλά και μια υπενθύμιση για το πόσους κινδύνους κρύβει η θάλασσα και πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε όλοι όταν πηγαίνουμε για κολύμπι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις