Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Φθινοπωρινές -οικονομικές- καταιγίδες προβλέπει η έκθεση της Deutsche Bank για την Ελλάδα

Φθινοπωρινές -οικονομικές- καταιγίδες πρ...

Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων και τα επιτόκια

Όλα τα φώτα θα πέσουν και πάλι πάνω στην Ελλάδα, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup που έχει προγραμματιστεί για τις 12 και 13 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει η Deutsche Bank σε σημερινή της έκθεση, η οποία προβλέπει "φθινοπωρινές καταιγίδες" πάνω από την Ευρώπη.

Όπως αναφέρει στην εκθεσή της η Deutsche Bank, το δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας μας θα λήξει στα τέλη του 2014, την ώρα που η Αθήνα έχει ζητήσει τόσο την μείωση των επιτοκίων των δανείων διάσωσης, αλλά και την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής τους.

Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων και τα επιτόκια

Οι οικονομολόγοι της γερμανικής τράπεζας εκτιμούν ότι οι χώρες της Ευρωζώνης αναμένεται να οπισθοχωρήσουν, με δεδομένο ότι από το 2012 είχαν δεσμευτεί για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, εφόσον η χώρα θα επιτύγχανε πρωτογενές πλεόνασμα.

Αυτές οι διαμάχες γεννούν τα σενάρια περί κατάργησης της τρόικας και των αυστηρών όρων που αυτή θέτει. “Εάν η οικονομική βοήθεια της Ελλάδας λάβει τη μορφή προληπτικών γραμμών πίστωσης, αυτό θα είναι σίγουρα πιθανό”, καταλήγει η έκθεση της Deutsche Bank.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά