Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στην Τουρκία το 4ο Λύκειο στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius με υπέυθυνο τον φιλόλογο Γιώργο Σπηλιόπουλο

Πάτρα: Στην Τουρκία το 4ο Λύκειο στο πλα...

Ποιοί συμμετείχαν

Το 4ο Γενικό Λύκειο Πάτρας εκπροσωπήθηκε επάξια από επίλεκτη ομάδα καθηγητών και μαθητών/τριών σε εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη Σεβάστεια της Τουρκίας που έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Comenius την εβδομάδα από 5 έως 9 Μαΐου .

Ο πλήρης τίτλος του προγράμματος είναι ‘The book, your best friend’ , ‘Το βιβλίο, ο καλύτερός σου φίλος’. Η μετάβαση και παραμονή αντιπροσωπείας του σχολείου στις πόλεις Κωνσταντινούπολη και Σεβάστεια πραγματοποιήθηκε όπως είχε σχεδιαστεί και στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία.

Στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής υλοποιήθηκαν επισκέψεις σε χώρους με ιδιαίτερη εκπαιδευτική και ιστορική σημασία, πραγματοποιήθηκαν σχέδια εργασίας και εργαστήρια στο σχολείο υποδοχής στη Σεβάστεια , προωθήθηκε η πολύπλευρη διαπολιτισμική όσμωση αλλά κι εκπονήθηκε σχεδιασμός-προγραμματισμός για τη συνέχεια του προγράμματος καθώς η συγκεκριμένη δράση υπήρξε η τρίτη μιας σειράς περαιτέρω δραστηριοτήτων κι εκτελέστηκε άψογα με την επίβλεψη της διοργανώτριας χώρας, της Τουρκίας.

Στην Πάτρα θα είναι ο επόμενος σταθμός του προγράμματος, σε λίγους μήνες και ο υπεύθυνος του προγράμματος, Γιώργος Σπηλιόπουλος μαζί με τους συνεργάτες του, έχει αρχίσει ήδη την προετοιμασία .

Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτός από το σχολείο μας, το 4ο Γενικό Λύκειο της Πάτρας, και το σχολείο της πόλης Σεβάστειας της Τουρκίας , που διοργάνωσε και φιλοξένησε την πρώτη συνάντηση, συμμετέχουν επίσης σχολεία, ένα από τη Φινλανδία, ένα από την Πολωνία, ένα από την Ιταλία και δύο από τη Ρουμανία.

Εκπρόσωποι από όλα τα παραπάνω σχολεία συμμετείχαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη της Σεβάστειας κι αντάλλαξαν απόψεις, σκέψεις και ιδέες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα του προγράμματος κι έζησαν σημαντικές στιγμές γνωριμίας με τους ανθρώπους και με την κουλτούρα της Τουρκίας Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από τους εξής εκπαιδευτικούς:

το Γιώργο Σπηλιόπουλο, Φιλόλογο και υπεύθυνο υλοποίησης του προγράμματος, την Αντωνία Τσιριγκούλη, Αρχιτέκτονα , τον Ιωάννη Παπαγιαννόπουλο, Φυσικής Αγωγής όπως κι από τους μαθητές της Β τάξης, Ιωάννη Γιαννακόπουλο, Κωνσταντίνο Κουτσιουμπό και Κωνσταντίνο Μπαρή.

Κατά γενική ομολογία, το ταξίδι υπήρξε μια πολύ δυνατή και πολύτιμη εμπειρία για την ομάδα που εργάζεται πάνω στο πρόγραμμα, η οποία αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη, γνωρίζοντας καλά παραδείγματα και πρακτικές άρχισε ήδη να τα αξιοποιεί ξεκινώντας πλέον την προετοιμασία της για το Σεπτέμβρη, οπότε και θα είναι η σειρά της να φιλοξενήσει τους εταίρους παρουσιάζοντας το σχολείο και προωθώντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο το εκπαιδευτικό μας έργο αλλά και την πόλη μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις