Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Αύξηση διελεύσεων θα φέρουν οι νέοι οδικοί άξονες

Δυτική Ελλάδα: Αύξηση διελεύσεων θα φέρο...

Σε αύξηση έως 5% προσβλέπει η "Γέφυρα"

Σε αύξηση των διελεύσεων της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου έως 5% προσβλέπει με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων της Ολυμπίας και Ιόνιας Οδού, η διοίκηση της κοινοπραξίας «Γέφυρα» που διαχειρίζεται τη ζεύξη.

Όπως επισήμανε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Παπανικόλας, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών λειτουργίας της γέφυρας «στο διάστημα των τελευταίων 5 ετών οι διελεύσεις έχουν μειωθεί κατά περίπου 35%, ενώ τα στοιχεία του τρέχοντος έτους είναι ενθαρρυντικά, καθώς στους πρώτους μήνες οι διελεύσεις εμφανίζονται μειωμένες κατά περίπου 5,5%, σε σχέση με πέρσι».

Συγκεκριμένα, το 2009 η μέση ημερήσια διέλευση έφτανε τα 14.000 οχήματα και το 2013 περιορίστηκε στα 8.300. Σύμφωνα με τη διοίκηση της «Γέφυρα», προσφέρεται σειρά εμπορικών πακέτων, τα οποία οδηγούν σε σημαντική μείωση του κόστους διέλευσης σε σχέση με τα 13,2 ευρώ που είναι σήμερα για τα ΙΧ η τιμή του διοδίου, καθώς οι ιδιοκτήτες ΙΧ που πραγματοποιούν περισσότερες από 15 διελεύσεις τον μήνα από τη γέφυρα μπορούν σήμερα να έχουν μέσο κόστος περί τα 5 ευρώ.

Όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη, στο διάστημα της δεκαετίας ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 415 εκατ. ευρώ και τα κέρδη στα 41,5 χιλ. ευρώ. Από το σύνολο αυτό, το 48,14% κατευθύνεται σε χρηματοοικονομιικά έξοδα, το 28,14% σε έξοδα λειτουργίας και συντήρησης, το 19,30% σε καταβολή φόρων, ενώ το 2,65% των εισπράξεων αποτελεί κέρδη και το 1,77% δαπάνες βελτίωσης.

Αναφορικά με την πιθανή παράταση της σύμβασης παραχώρησης, η οποία λήγει το 2039, ο Π. Παπανικόλας τόνισε ότι η κοινοπραξία, βασικός μέτοχος της οποίας είναι η γαλλική Vinci, θα επιθυμούσε την παράταση της εκμετάλλευσης, προς το παρόν όμως δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε σχετικές διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής της εταιρείας επισημοποίησε ωστόσο το ενδιαφέρον του γαλλικού ομίλου για τον διαγωνισμό που αφορά την εκμετάλλευση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Κρήτης. Σημειώνεται πως η Vinci, σε κοινοπραξία με τον όμιλο Ελλάκτωρ, διεκδικεί και την εκμετάλλευση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας μέσω του διαγωνισμού που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ, και μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να κατατεθούν δεσμευτικές προσφορές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις