Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αρσάκειο Λυκειο Πάτρας: Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης

Αρσάκειο Λυκειο Πάτρας: Εκπαιδευτική Επί...

Στο πλαίσιο ερευνητικής εργασίας

Στο πλαίσιο τού μαθήματος τής ερευνητικής εργασίας (Project) τής Α΄ Λυκείου στο Β΄ Τετράμηνο με θέμα: «Ζεύξη λαών και πολιτισμών. Η γέφυρα ως αρχιτεκτονικό δημιούργημα ανά τον κόσμο», ομάδα 17 μαθητών μαζί με τον υπεύθυνο Καθηγητή κ. Σπύρο Σκιαδαρέση και συνοδό Καθηγητή τον κ. Γιώργο Θεοδωρόπουλο, το μεσημέρι τής Παρασκευής 14 Μαρτίου 2014 επισκέφθηκαν τον εκθεσιακό χώρο τής γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης»  στο Αντίρριο.

Στην είσοδο τού κτηρίου υπάρχει ένα άτυπο - θα λέγαμε - «καλωσόρισμα» από όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι μόχθησαν για την κατασκευή αυτού τού σπουδαίου έργου, καθώς παρατίθενται σε μαρμάρινη πλάκα με σχήμα κώνου χαραγμένα τα ονόματα όλων των εργατών, Ελλήνων και ξένων. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε μιαν έκθεση των μεγαλύτερων ελληνικών αλλά και ξένων γεφυρών, που περιελάμβανε και την  ιστορική αναφορά στον εμπνευστή τής Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και θεμελιωτή τής νεότερης Ελλάδας Χαρίλαο Τρικούπη. Η μακέτα τής υπό κατασκευήν Γέφυρας η οποία δεσπόζει στο μέσον τής κεντρικής αίθουσας τού Εκθεσιακού Κέντρου εντυπωσίασε τους μαθητές, ενώ πληροφορήθηκαν σχετικά με τη μέθοδο που ακολουθήθηκε για την οικοδόμηση, σε συνδυασμό με την απεικόνιση των σταδίων κατασκευής με μεγάλες φωτογραφίες οι οποίες υπάρχουν ανηρτημένες περιμετρικά τής αίθουσας. Επίσης στην αίθουσα προβολής παρακολούθησαν σχετικό βίντεο με την προκατασκευαστική περίοδο, τα χρόνια τής κατασκευής και τις εορταστικές εκδηλώσεις των εγκαινίων τής Γέφυρας πριν από 10 χρόνια.

Στο τέλος οι μαθητές απηύθυναν διάφορες ερωτήσεις στην υπεύθυνη επικοινωνίας τής γέφυρας κ. Μόνικα Κουρτέλα όπως: σχετικά με τον ημερήσιο αριθμό διέλευσης οχημάτων, το πρώτο όχημα το οποίο πέρασε τη γέφυρα, το συνολικό κόστος κατασκευής, τα χρόνια αποπληρωμής τού έργου στην ανάδοχο εταιρεία, τα μέτρα ασφάλειας, εάν υπήρχε θανατηφόρο ατύχημα στους εργάτες κατά τη διάρκεια κατασκευής, εάν έχουν προγραμματιστεί εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας τής γέφυρας τον ερχόμενο Αύγουστο, την αντοχή τής γέφυρας σε πιθανή σεισμική δόνηση κ.ά.

Η κ. Κουρτέλα αφού ευχαρίστησε τους μαθητές για την παρουσία τους και το ενδιαφέρον που έδειξαν για το σπουδαίο αυτό έργο που κοσμεί τη Δυτική Ελλάδα και τη χώρα μας γενικότερα, προσέφερε σε όλους αναμνηστικά τής γέφυρας και μας προσκάλεσε ταυτόχρονα στις επετειακές εκδηλώσεις, το ερχόμενο καλοκαίρι επί τη συμπληρώσει 10 χρόνων λειτουργίας, για τις οποίες θα ενημερωθούμε εγκαίρως από τα τοπικά αλλά και εθνικά μέσα επικοινωνίας, αποσπώντας το θερμό ευχαριστήριο χειροκρότημα όλων.

Κατά την έξοδο από τον εκθεσιακό χώρο, τους μαθητές περίμενε μια έκπληξη από τον συντονιστή καθηγητή τους κ. Σκιαδαρέση, ο οποίος τους ανακοίνωσε ότι η επιστροφή τους στο Ρίο θα γίνει με πεζοπορία, κάτι το οποίο ενθουσίασε τους μαθητές πολλοί εκ των οποίων δεν το είχαν πραγματοποιήσει έως εκείνη τη στιγμή.

Οι εντυπώσεις όλων κατά την επιστροφή τους ήταν θετικές ζητώντας ταυτόχρονα να πραγματοποιηθεί νέα επίσκεψη σε παρόμοιο έργο, με επιθυμητό προορισμό αυτή τη φορά τη γέφυρα τού... Λονδίνου!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις