Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άνοιγμα προς Κουβέλη μέσω Σουλτς από Βενιζέλο

Άνοιγμα προς Κουβέλη μέσω Σουλτς από Βενιζέλο

H ΔΗΜΑΡ έχει αρνηθεί να συμμετάσχει στην Ελιά

Νέο άνοιγμα προς το Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ, μέσω του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της πρώτης Συνδιάσκεψης της Ελιάς, η οποία και ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Σουλτς.

«Ξέρω ότι στο πρόγραμμά σου περιλαμβάνεται στη συνέχεια μια συνάντηση με το φίλο μας το Φώτη Κουβέλη και είμαι βέβαιος ότι θα έχεις και σήμερα μια ακόμη ευκαιρία να του πεις πόση μεγάλη σημασία έχει η συσπείρωση, γιατί αυτό λειτουργεί πολλαπλασιαστικά», δήλωσε, προσφωνώντας τον κ. Σουλτς, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής θα συναντηθεί με τον κ. Σουλτς στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται πως η ΔΗΜΑΡ έχει αρνηθεί να συμμετάσχει στην Ελιά, σχολιάζοντας νωρίτερα την Κυριακή πως ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί «να κρατήσει ζωντανό το εγχείρημα της ΕΛΙΑΣ και να κατευνάσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις που αυτό προκαλεί», προσθέτοντας σκωπτικά πως «η στοχοποίηση της ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να κρύψει τη διολίσθηση σε πολιτικές με συντηρητικό πρόσημο».

Η εσωτερική ενότητα ήταν το μήνυμα που απηύθυνε κατά την ομιλία του ο κ. Σουλς, ο οποίος είναι και υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Για το καλό της Ελλάδας και της Ευρώπης θα πω σε όλους όσοι διστάζουν [...] ότι χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας για να προχωρήσουμε. Ήρθε η ώρα να είμαστε μαζί», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν.

Εν τω μεταξύ, αυξάνονται οι πληροφορίες για το πολικό παρασκήνιο που προηγήθηκε της απόφασης του Γιώργου Παπανδρέου να μην παραστεί στη Συνδιάσκεψη της Ελιάς.

Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να διεμήνυσε στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να μην προβεί σε κινήσεις που μπορούν να φθείρουν ή να προβληματίσουν το ΠΑΣΟΚ και την κυβερνητική πλειοψηφία, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών, που προηγήθηκε της απόφασης Παπανδρέου να μην παραστεί στην πρώτη Συνδιάσκεψη της Ελιάς στο ΣΕΦ.

«Είναι προς το συμφέρον το δικό σου και των πεπραγμένων των κυβερνήσεων σου να πάει καλά αυτή η κυβέρνηση», φέρεται να είπε στον κ. Παπανδρέου ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος επίσης ζήτησε από τον πρώην πρωθυπουργό να παραστεί στη Συνδιάσκεψη της Ελιάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις