Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Σε κλοιό ελέγχων για τη...φοροδιαφυγή το καρναβάλι- Τι ερευνούν στο Πταισματοδικείο - Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα

Πάτρα:Σε κλοιό ελέγχων για τη...φοροδιαφ...

Καρναβάλι χωρίς ...φοροδιαφυγή επιδιώκει το ΣΔΟΕ

Το κατώφλι του Πταισματοδικείου περνούν όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα υπεύθυνοι καρναβαλικών πληρωμάτων στην Πάτρα.

Αιτία η έρευνα που διεξάγεται μετά τις μηνύσεις που έχει υποβάλει το ΣΔΟΕ για παραβάσεις φοροδιαφυγής.

Ήδη ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί για τουλάχιστον 10  καρναβαλικά πληρώματα με τους υπευθύνους να καλούνται για εξηγήσεις στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Με βάση τη νομοθεσία απο τη στιγμή που διαπιστώνεται οτι η  σύσταση ενός καρναβαλικού πληρώματος αποσκοπεί στο κέρδος, ο υπεύθυνός του θα πρέπει να εκδίδει τα αρμόδια φορολογικά παραστατικά.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά τη φυλάκιση 9 μηνών σε υπεύθυνο καρναβαλικού γκρούπ που κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή, ενώ σε άλλο πλήρωμα επεβλήθη πρόστιμο 300 ευρω.

Υπενθυμίζεται οτι απο τον περασμένο Μάρτιο στο ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας είχαν φθάσει καταγγελίες για παράτυπες τακτικές που ακολουθούν ορισμένες ομάδες, και στελέχη του Σώματος μετέβησαν στον Καρναβαλικό Οργανισμό του Δήμου της Πάτρας με τη λίστα των πληρωμάτων, έχοντας προσημειώσει τα «ύποπτα» γκρουπ, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την πρώτη φάση ελέγχων προέκυψε πως κάποιοι αρχηγοί πληρωμάτων οι οποίοι διατηρούσαν καρναβαλικά «στέκια» δεν είχαν κάνει έναρξη εργασιών, ενώ απουσίαζαν μισθωτήρια και συμφωνητικά για τους χώρους που ενοικίαζαν.

Επίσης διαπιστώθηκε πως δεν διέθεταν επαρκείς αποδείξεις για τις στολές από βιοτεχνίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι καρναβαλικό πλήρωμα με 1000 άτομα είχε αποδείξεις μόνο για 50 καρναβαλικές στολές.

Πλέον τα στοιχεία αξιολογούνται προκειμένου στη συνέχεια να επιβληθούν και τα αναλογούντα πρόστιμα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το «κόλπο» αυτών που θησαυρίζουν μέσω του Καρναβαλιού της Πάτρας είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Επικεφαλής πληρωμάτων δεν εκδίδουν αποδείξεις για όλες τις καρναβαλικές στολές τις οποίες αγοράζουν οι καρναβαλιστές, με αποτέλεσμα να έχουν τεράστια και κυρίως αφορολόγητα κέρδη.

Ενδεικτικά, το κόστος μίας καρναβαλικής στολής μπορεί να φθάνει τα 10 ευρώ και να πωλείται από 20 έως και 35 ευρώ σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν μέσω των πληρωμάτων στις παρελάσεις. Μερικά πληρώματα μάλιστα έχουν υπερβολικό αριθμό συμμετεχόντων, ακόμα και 5000 άτομα. Αρα τα χρήματα που κερδίζουν δυνητικά μπορούν να ξεπερνούν ακόμα και τις 100.000 ευρώ.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις