Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η επίσημη πρεμιέρα του μιούζικαλ «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο τελικά στις 22 Ιανουαρίου – Συμμετέχει και ο Πατρινός ηθοποιός Δ. Γαλάνης

Η επίσημη πρεμιέρα του μιούζικαλ «Η Μαρι...

Στο θέατρο Μπάντμιντον στην Αθήνα

«Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο» είναι όπως λέγεται μια ξεχωριστή παράσταση όπου οι δυο γυναίκες θρύλοι της ελληνικής μουσικής, η Μαρινέλλα και η Σοφία Βέμπο «συναντιούνται» επί σκηνής.

«Είναι ένα όνειρό μου, που εκπληρώνεται μετά από πολλά χρόνια. Θαύμαζα, αγαπούσα, λάτρευα τη Σοφία Βέμπο και μετά από τόσα χρόνια ήρθε η ώρα όχι να την ενσαρκώσω… Δεν παίζω τη Σοφία Βέμπο, απλώς αναφέρομαι σε αυτή», δήλωσε συγκινημένη για την παράσταση, η Μαρινέλλα σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Μπάντμιντον.

Πρόκειται για μια παράσταση που αναφέρεται στην πολυτάραχη ζωή και τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο. Ένα παιχνίδι αναμνήσεων που ακροβατεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος, πρόζας και μελωδίας, ρεαλισμού και μυθοπλασίας.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Πέτρος Ζούλιας, ο οποίος υπογράφει και τα κείμενα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η παράσταση δεν είναι μουσειακή, ούτε ένα φιλολογικό αφιέρωμα, αλλά ζωντανή. Είναι μια συνάντηση του σήμερα με το χθες. Μια Ελλάδα που και τότε όπως και τώρα, βασανίζεται, πονάει, αντιμετωπίζει φτώχια και δυσκολίες, έχει όμως και μια ανθρωπιά, μια καθαρότητα και μια πίστη. Αυτό που μπορεί σήμερα να έχουμε χάσει εμείς, αφού η δύναμη, τα πιστεύω και οι αρχές μας έχουν κλονιστεί.»

Δίπλα στη Μαρινέλλα- Βέμπο, ο Τραϊφόρος του Χρήστου Στέργιογλου, ένας παλιός επιθεωρησιακός θεατρίνος, ο Παυλάρας, του Αντώνη Λουδάρου κι ένα μεγάλο καστ 50 ηθοποιών και τραγουδιστών, βοηθούν να ξεδιπλωθεί όλο το κουβάρι μιας σύνθετης προσωπικότητας, μιας δύσκολης εποχής και ενός μουσικού θησαυρού, μιας παρακαταθήκης για τους νέους.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Μαρινέλλα, Αντώνης Λουδάρος, Χρήστος Στεργιόγλου, Χριστίνα Αλεξανιάν, Μιχάλης Μαρίνος, Τζένη Μπότση, Αγορίτσα Οικονόμου, Χρήστος Πλαϊνης, Νταίζη Σεμπεκοπούλου και οι Τάσος Κωστής, Νεφέλη Ορφανού.

Μαζί τους οι: Ελένη Καρακάση, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Ζωή Ναλμπάντη, Γιώργος Γιαννακάκος, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Λούσα Μαρσελλου, Κώστας Βελέντζας, Λίνα Εξαρχου, Άντεια Ολυμπίου, Σπύρος Παππάς, Λήδα Μανουσάκη, Μανώλης Θεοδωράκης, Δήμητρα Σιγάλα, Αδάμ Τσαρούχης, Χρήστος Γεωργαλης, Γιάννης Αθητάκης, Αλεξάνδρα Κουλούρη, Εύα Βάρσου, ο Πατρινός ηθοποιός Δημήτρης Γαλάνης που είχε παίξει και στο "Θα σε πάρω να φύγουμε" και η Σταυρίνα Ψιμοπούλου.

Οι χορογραφίες ανήκουν στον Φωκά Ευαγγελινό, τη μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Λάμπρος Λιάβας, ενώ τα κοστούμια επιμελείται η Εύα Νάθαινα. Μαέστρος της παράστασης είναι ο Γιώργος Ζαχαρίου.

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:00 για κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, ενώ για κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 19:00.

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 10 ευρώ (φοιτητικό) έως 45 ευρώ (Α’ ζώνη), ενώ η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από τα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, τηλεφωνικά στο 210 8840600 και ηλεκτρονικά από τις ιστοσελίδες abcd.gr και viva.gr.

Το μιούζικαλ «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο», έχει ήδη έτοιμες τις βαλίτσες του για τη Θεσσαλονίκη, καθώς οι παραστάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν εκεί στις 5 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στην Αθήνα η αρχική ημερομηνία της πρεμιέρας ήταν στις 15/1/2014 αλλά άλλαξε και πήγε τελικά για τις 22/1/2014!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις