Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για την δίωξη του συνδικαλιστή της Πράκτικερ Βασίλη Παπασημακόπουλου

Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για την δίω...

Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του χώρου ελπίζουν να είναι ευνοϊκή η απόφαση της τριμερούς

Ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται η έκδοση απόφασης της τριμερούς -που συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του χώρου ελπίζουν να είναι ευνοϊκή- ενώ σιωπηλή στάση αναμονής κρατά ο διωκόμενος συνδικαλιστής Β. Παπασημακόπουλος, ο οποίος προσέφυγε στις διαδικασίες του νόμου, ως απάντηση της δίωξης που υφίσταται στην επιχείρηση της Πάτρας από την γερμανικών συμφερόντων αλυσίδα καταστημάτων Πράκτικερ, ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με ανακοίνωση στήριξης των εργαζομένων, επιτίθεται εναντίον των μεγάλων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και των πρωτοστατούντων πολυεθνικών, οι οποίες εκμεταλλεύονται το καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα που επιβάλλουν η τρόικα και η κυβέρνηση ως αποτέλεσμα των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Και καταγγέλλει για εργασιακή τρομοκρατία την Πράκτικερ που με τέτοιες «ενέργειες, αλλά και με την απειλή απολύσεων, προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να εξαφανίσει κάθε μορφής αντίσταση». Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας έχει ως εξής:

«Οι μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με πρωτοστάτες τις μεγάλες πολυεθνικές εκμεταλλεύονται το καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα που επιβάλλεται από την τρόικα και την κυβέρνηση αποτέλεσμα των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Επιβάλλουν καθεστώς τρομοκράτησης των εργαζομένων, εντατικοποιούν την εργασία, απειλούν με απολύσεις για ασήμαντες αφορμές. Θέλουν να φιμώσουν τους εργαζομένους και να πάψει οποιαδήποτε διεκδίκηση, κάθε αντίδραση στις μειώσεις μισθών που προσπαθούν να εκβιάσουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συμπεριφορά της διοίκησης του ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ Πάτρας που χρησιμοποιεί ανάλογες μεθόδους τρομοκράτησης και φίμωσης των εργαζομένων, επιπλήξεων για ασήμαντες αφορμές, θέλοντας ανθρώπους λάστιχο. Χρησιμοποιώντας τον αντεργατικό-μνημονιακό νόμο για τη μετενέργεια θέλει να επιβάλλει απαράδεκτες μειώσεις μισθών.

Προσπαθεί να ποινικοποιήσει το συνδικαλισμό στη λογική της φίμωσης κάθε φωνής αντίστασης. Εξόφθαλμο περιστατικό είναι η προσφυγή σε πειθαρχικές διαδικασίες για προσχηματικούς λόγους του προέδρου του παραρτήματος Πάτρας του σωματείου εργαζομένων του ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, Παπασημακόπουλου Βασίλη, και μέλους του Πανελλαδικού ΔΣ υγιεινής και ασφαλείας, αντιπροέδρου του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Πάτρας, αλλά και άλλων εργαζομένων.

Με αυτές τις πειθαρχικές ενέργειες, αλλά και με την απειλή απολύσεων, προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να εξαφανίσει κάθε μορφής αντίσταση.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, έχει απολύσει τον τελευταίο χρόνο 100 υπαλλήλους πανελλαδικά και 300 τα τελευταία 3 χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι με κάθε τρόπο στο πλευρό των εργαζομένων και στην προσπάθειά τους να αντισταθούν στην υποβάθμιση που επιχειρείται στις ζωές και την εργασία τους Καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία και τους συλλόγους τους, να αντισταθούν στην ανατροπή και υποβάθμιση που προσπαθούν να τους επιβάλλουν, με τελικό σκοπό να ανατραπούν οι επιδιώξεις των εργοδοτών αλλά και οι πολιτικές που τις στηρίζουν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις