Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκδηλώσεις κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Εκδηλώσεις κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δύο εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διοργανώνονται με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού με θέμα «Το νερό ως κοινό αγαθό: Από τη θεωρία στην πράξη».

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ακαδημίας 18) με κεντρική ομιλήτρια την αντιδήμαρχο Παρισιού, Αν Λε Στρατ. Θα γίνουν, επίσης, παρεμβάσεις από την πρωτοβουλία πολιτών Save Greek Water (www.savegreekwater.gr) και εκπροσώπους συλλογικοτήτων εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ.

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου σε συνδιοργάνωση με την κίνηση πολιτών «SOSτε Το Νερό» (www.sostetonero.blogspot.gr) στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων παρόμοια εκδήλωση με ομιλητές την αντιδήμαρχο Παρισιού και τον δήμαρχο Δικελί της Τουρκίας Οσμάν Οζγκιουβέν.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να διευρυνθεί η συζήτηση για την προοδευτική, κοινωνικά δίκαιη και οικολογική διαχείριση του νερού υπό δημόσιο έλεγχο.

Η Αν λε Στρατ, αντιδήμαρχος του Παρισιού, παρακολούθησε και πρωτοστάτησε στον αγώνα για την ανάκτηση από το δήμο της εταιρείας ύδρευσης της γαλλικής πρωτεύουσας (η οποία είχε ιδιωτικοποιηθεί το 1985). Θα παρουσιάσει την Eau de Paris, τον τρόπο λειτουργίας της, τη δομή της και τα ιδιαίτερα ζητήματα που προκύπτουν τόσο σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και συμμετοχής των εργαζομένων και των πολιτών στο σχετικό εγχείρημα.

Ο Οσμάν Οζγκιουβέν, δήμαρχος του Δικελί (Τουρκία), θα αναφερθεί στην εμπειρία εφαρμογής ενός ιδιαίτερου συστήματος τιμολόγησης του νερού που ανταποκρίνεται στην ιδιαιτερότητά του ως κοινού αγαθού, καθώς και στον επανασχεδιασμό της εταιρείας ύδρευσης που απαιτήθηκε για κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις