Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Υψηλότερα από τον στόχο κινήθηκαν τον Ιούλιο τα έσοδα των ΔΟΥ

Υψηλότερα από τον στόχο κινήθηκαν τον Ιο...

Και οι εισπράξεις από ΦΠΑ

Υψηλότερα από τον στόχο κινήθηκαν τον Ιούλιο τα έσοδα των ΔΟΥ και οι εισπράξεις από ΦΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών.


Με βάση τα οριστικά στοιχεία για τον Ιούλιο, οι ΔΟΥ εισέπραξαν 2,94 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για 2,91 δισ. Ευρώ, ήτοι σημειώθηκε υπέρβαση του στόχου κατά 1,1%.

Σε επίπεδο επταμήνου (Ιανουάριος - Ιούλιος), οι ΔΟΥ εισέπραξαν 14,80 δισ. ευρώ, έναντι στοχοθεσίας 15,42 δισ. ευρώ, δηλαδή σημειώθηκε απόκλιση 4% σε σχέση με το στόχο.
H βελτίωση οφείλεται στην αύξηση των εισπράξεων φόρων στην περιουσία (ΕΕΤΗΔΕ, ΦΑΠ), στην αύξηση των εισπράξεων των άμεσων και έμμεσων φόρων παρελθόντων οικονομικών ετών, καθώς και στην αύξηση των εισπράξεων ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, για τους ανωτέρω φόρους, τον Ιούλιο έχουν εισπραχθεί συνολικά 294 εκατ. ευρώ επιπλέον σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.
Σε ό,τι αφορά στις εισπράξεις ΦΠΑ, για το μήνα Ιούλιο παρατηρείται αύξηση κατά 16,1% σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί στις ΔΟΥ, καθώς και αύξηση κατά 4% σε σχέση με τις εισπράξεις ΦΠΑ του Ιουλίου 2012.

Αντίστοιχα, για το επτάμηνο του 2013 οι εισπράξεις ΦΠΑ παρουσίασαν αύξηση κατά 0,2% σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί.
Σχετικά με τα αποτελέσματα του επταμήνου, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Θεοχάρης Θεοχάρης δήλωσε: «Η προσπάθεια που είναι πια εμφανής σε όλους τους πολίτες, αρχίζει να αποδίδει αποτελέσματα. Δεν εφησυχάζουμε, ούτε μειώνουμε ρυθμούς. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι σε κάθε συνεπή φορολογούμενο πολίτη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά