Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ναυπακτία: Γέμισε από ποδήλατα η Άνω Χώρα

Ναυπακτία: Γέμισε από ποδήλατα η Άνω Χώρα

Υλοποιήθηκαν, για 3η συνεχόμενη χρονιά. οι Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας.

Οι ποδηλατικοί αγώνες διοργανώνονται κάθε χρόνο από την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πράσινο+Μπλε   σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας και έχουν ως στόχο την ανάδειξη της φυσικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της  Ορεινής Ναυπακτίας καθώς και την προβολή της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ναυπακτίας ως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός. Η συμμετοχή αγωνιζομένων και επισκεπτών υπήρξε μεγάλη.

Το Σάββατο 24 Αυγούστου οι φίλοι των αγώνων ποδηλάτου κούρσας, συμμετείχαν στον αγώνα 35 km  Road bike σε μια υπέροχη και ασφαλή διαδρομή μέσα στα έλατα που ξεκίνησε από την Άνω Χώρα – Ελατού – Τερψιθέα – Λιμνίστα και μέσα από την διαδρομή Μακριά Ράχη, τερμάτισε στον Άγιο Ιωάννη.  Στην Άνω Χώρα έγιναν και οι απονομές των νικητών στις δύο κατηγορίες Road bike, 18 έως 35 ετών και 35 ετών και άνω με πρώτους νικητές στη σειρά κατάταξης των δύο κατηγοριών τους κορυφαίους αθλητές μας Γερολυμάτο Νίκο και  Λουκά Καταπόδη αντίστοιχα.

Το ιδιο βράδυ του Σαββάτου ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Χώρας, οι γυναίκες του χωριού και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις , καλωσόρισαν και φίλεψαν με παραδοσιακές πίτες, γλυκά και τσίπουρο τους αγωνιζόμενους και τους επισκέπτες, αναδεικνύοντας  τις γευστικές παραδόσεις της περιοχής.  Η έκπληξη της βραδιάς «ο Καραγκιόζης Ποδηλάτης» που παίχτηκε με επιτυχία, διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλους, από τρείς μικρούς καραγκιοζοπαίχτες  που έγραψαν και το σενάριο: τον Βασίλη Νικόπουλο, τον Κώστα Παπαδημητρίου και την Κατερίνα Νικοπούλου.

Την Κυριακή 25 Αυγούστου, από την κεντρική πλατεία του χωριού ξεκίνησαν οι αγώνες Mountain bike 41 km & Fun mountain bike 24 km και 36 km ενηλίκων- εφήβων. Διαδρομές μέσα σε δασικά μονοπάτια με ξύλινα γεφύρια, μικρούς καταρράκτες κ.α. συνάντησαν στο πέρασμά τους οι αγωνιζόμενοι.  Διαδρομές που έχουν διανοιχτεί και συντηρούνται κάθε χρόνο από εθελοντές.  Παράλληλα όλο το πρωινό της Κυριακής υλοποιήθηκαν δράσεις για τους μικρούς φίλους του ποδηλάτου, με στόχο να έρθουν τα μικρά παιδιά έως 14 ετών και οι γονείς τους, σε επαφή με το ποδήλατο.

Αγώνας δρόμου μικρής απόστασης για παιδιά από 9 έως και 14 ετών, με βράβευση των νικητών και φυσικά το kid bike για παιδιά έως 8 ετών, όπου οι εθελοντές εκπαιδευτικοί της ΜΚΟ Πράσινο + Μπλε , σχεδίασαν και υλοποίησαν με ιδιαίτερη επιτυχία και τους ευχαριστούμε. Ποδήλατο – δεξιοτεχνία και  παιχνίδια σχετικά με την ασφάλεια και την εκπαίδευση των λιλιπούτειων φίλων, έδωσαν ξεχωριστή νότα στη συνολική διοργάνωση των αγώνων.

Παρόντες στις απονομές,  οι αντιδήμαρχοι Δήμου Ναυπακτίας  κα Ζιαμπάρα, κος Καρκατσούλης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κα Κουτσοσπύρου, κος Καρακώστας, εκπρόσωπος της Τροχαίας Ναυπάκτου, ο Δντής του Κέντρου υγείας κος Κιούσης, και  άλλοι τοπικοί φορείς. Τιμητική βράβευση έγινε στους διασώστες εθελοντές της  ομάδας διάσωσης Ι.Π. Μεσολόγγίου και στό κατάστημα "Houtas bikes" και τον Κώστα Χούτα,  για την βοήθεια που προσέφεραν στους αγώνες.

Σημαντική και η υποστήριξη από την Τροχαία Ναυπάκτου η οποία φρόντισε για το κλείσιμο των δρόμων και την ασφάλεια των αγωνιζομένων και του Δασαρχείο Ναυπάκτου που μας εμπιστεύτηκε για μια ακόμη χρονιά υποστηρίζοντας την δράση μας. Το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας και το ιατρικό προσωπικό ήταν παρών και με την παρουσία του νοσοκομειακού οχήματος βρίσκονταν σε συνεχή ετοιμότητα για περίπτωση ατυχήματος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εθελοντές διασώστες του  Ε.Ο.Ε.Δ  Μεσολογγίου που ήταν διασκορπισμένοι μέσα στο δάσος διασφαλίζοντας την άμεση παροχή βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος σε μη προσβάσιμο σημείο του δάσους, καθώς και στον εθελοντή ιατρό της ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε  χειρουργό ορθοπεδικό κο Παπά Μιχάλη.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές της ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε  που με υπομονή  επάνδρωσαν, τα σημεία υδροδοσίας, τα σημεία ελέγχου, τα σημεία ασφαλείας και την γραμματεία αγώνων, καθώς και τους τεχνικούς της ομάδας του Δημήτρη Ιωάννου που εξασφάλισαν την ηχητική κάλυψη, βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση των αγώνων.

Οι Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιοχής συνέβαλαν τα μέγιστα προσφέροντας στους επισκέπτες ενιαίες τιμές διαμονής καθώς και 2 ήμερες δωρεάν διακοπές στους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας, ενώ το κατάστημα Houtaς bikes στο Μεσολόγγι υποστήριξε με δωρεάν service ποδηλάτων όλο το αγωνιστικό διήμερο, διέθεσε παιδικά ποδήλατα για την υλοποίηση του Kid bike καθώς και τα ποδηλατικά δώρα για τους νικητές στα αγωνίσματα fun mountain bike εφήβων και junior bike 9-14 ετών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports