Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εικόνες σοκ από το υδραγωγείο της Ιεράπετρας

Εικόνες σοκ από το υδραγωγείο της Ιεράπετρας

Άμεσος κίνδυνος για την δημόσια υγεία

Ξηλωμένοι πεζόδρομοι, ημιτελή και κακοφτιαγμένα έργα, βασικές υποδομές υπό διάλυση και μια εικόνα τριτοκοσμικής πόλης και σίγουρα όχι ευρωπαϊκής και τουριστικής συναντούν οι επισκέπτες της Ιεράπετρας. Οι φωτογραφίες που έστειλαν στο prismanews.gr κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι οργισμένοι κατηγορούν για αδιαφορία την δημοτική αρχή, είναι από δρόμους της παλιάς πόλης της Ιεράπετρας, την Κάτω Μέρα όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι.

Αυτό όμως που πραγματικά σοκάρει είναι οι φωτογραφίες από το υδραγωγείο της Ιεράπετρας στην περιοχή Περιστερά, το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα της ... Αιθιοπίας και της Ουγκάντας.

Σκουριασμένες σωλήνες από αμίαντο (απαγορευμένος εδώ και χρόνια από τα σοβαρά ευρωπαϊκά κράτη) σάπιες εγκαταστάσεις, εστίες πραγματικής μόλυνσης και υποδομές που παραπέμπουν σε άλλες δεκαετίες.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η δημοτική αρχή που είναι ενήμερη για την επικινδυνότητα των υποδομών αυτών, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την δημόσια υγεία, αδιαφορεί. Μάλιστα, υπενθυμίζουν πως πριν από λίγο διάστημα η Ιεράπετρα είπε το νερό ... νεράκι εξαιτίας των προβλημάτων στην υδροδότηση, μετά από σοβαρή βλάβη σε κεντρικό αγωγό.

Κι όλα αυτά εν μέσω της τουριστικής περιόδου, όπου οι επιχειρηματίες της περιοχής περιμένουν να δουλέψουν, ενώ είναι αδιανόητο με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν να μένουν ολόκληρες γειτονιές χωρίς ομαλή υδροδότηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάσταση με την υδροδότηση της Ιεράπετρας είναι γνωστή και στην Περιφέρεια Κρήτης, η οποία μάλιστα -όπως λένε οι πληροφορίες- έχει προειδοποιήσει την δημοτική αρχή...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις