Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιταλία: Να σεβαστεί τη δικαιοσύνη καλεί τον Μπερλουσκόνι ο Ναπολιτάνο

Ιταλία: Να σεβαστεί τη δικαιοσύνη καλεί ...

Ο πρόεδρος της Ιταλίας απέκλεισε το ενδεχόμενο ο 76χρονος Σίλβιο Μπερλουσκόνι να οδηγηθεί στη φυλακή

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, με γραπτή ανακοίνωσή του, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Τρίτης, τοποθετήθηκε εκ νέου όσον αφορά την υπόθεση Μπερλουσκόνι.

Ο κ. Ναπολιτάνο διεμήνυσε ότι η απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας, σύμφωνα με την οποία ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός καταδικάζεται αμετάκλητα σε έναν χρόνο φυλάκιση για φοροδιαφυγή σε υπόθεση πνευματικών δικαιωμάτων του ομίλου του, Mediaset, πρέπει να γίνει «σεβαστή».

«Κάθε αμετάκλητη δικαστική απόφαση πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Μπορεί να εκφραστεί οποιαδήποτε διαφωνία, αλλά δεν μπορεί να παραβιαστεί η αρχή της διάκρισης των εξουσιών», σημείωσε ο πρόεδρος της Ιταλίας.

Αναφερόμενος στα σενάρια περί «πολιτικής διευθέτησης» της υπόθεσης, ο κ. Ναπολιτάνο ανέφερε ότι προτίθεται να αξιολογήσει εάν υφίστανται οι προϋποθέσεις για την απονομή χάριτος για λόγους επιείκειας.

Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι δεν έχει υποβληθεί επίσημα κανένα σχετικό αίτημα στην Προεδρία.

Αναφερόμενος στο μέλλον της κυβέρνησης συμμαχίας, ο πρόεδρος της Ιταλίας υπογράμμισε ότι «η χώρα πρέπει να αποφύγει την πολιτική αστάθεια», καθώς και ότι «απαιτείται η συνέχιση του κυβερνητικού έργου για την ανάκαμψη της οικονομίας της Ιταλίας».

Η ενδεχόμενη πτώση της κυβέρνησης, τόνισε ο κ. Ναπολιτάνο, θα ήταν «μοιραία».

Ο πρόεδρος της Ιταλίας απέκλεισε το ενδεχόμενο ο 76χρονος Σίλβιο Μπερλουσκόνι να οδηγηθεί στη φυλακή και κάλεσε την Κεντροδεξιά να συναποφασίσει με τον ηγέτη της το ποιος θα αναλάβει στο μέλλον τα ηνία της παράταξης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις