Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμαλιάδα: Στάχτη 30 στρέμματα στην Κορυφή

Αμαλιάδα: Στάχτη 30 στρέμματα στην Κορυφή

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα – Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού

Περίπου 30 στρέμματα δασικής έκτασης, κατέκαψε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή της Κορυφής, μεταξύ Αμαλιάδας και Πύργου στη θέση «Τσαπαρέϊκα», ενώ αργά το απόγευμα παρά τους δυνατούς ανέμους που συνέχιζαν να πνέουν στην περιοχή, είχε τεθεί υπό έλεγχο, χωρίς ωστόσο να έχουν εξαλειφθεί οι κίνδυνοι αναζωπύρωσης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε μετά τις 5: 30 το απόγευμα και λόγω της γρήγορης επέκτασης της υπήρξαν φόβοι να φτάσει στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς με τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Η κινητοποίηση αρχικά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας και στη συνέχεια και των άλλων Υπηρεσιών του νομού και της Περιφέρειας ήταν άμεση για το δύσκολο έργο της κατάσβεσης, αφού οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς, λόγω του αέρα. 

Στην περιοχή βρέθηκε ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγος Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, ενώ στην κατάσβεση, συνέδραμαν οι Π.Υ. Αμαλιάδας, Πύργου, Λεχαινών, ΒΙ.ΠΕ., η ΕΜΑΚ, η ΕΣΕΠΑ Βαρθολομιού, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύργου, η Πολιτική Προστασία δήμου Ήλιδας, ενώ χρειάστηκε και η συνδρομή πυροσβεστικού αεροσκάφους

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις