Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε το 2ο Θερινό Σχολείο Εφήβων απο το ΕΑΠ

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε το 2ο Θερινό Σχολείο...

Απενεμήθησαν βεβαιώσεις

Με  την Τελετή Λήξης και την Απονομή  Βεβαιώσεων Συμμετοχής ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013, το 2ο Θερινό Σχολείο Εφήβων, για μαθητές Λυκείου, το οποίο διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας.

Οι 12 (δώδεκα) μαθητές που  συμμετείχαν στο 2ο Θερινό Σχολείο Εφήβων παρουσίασαν στο κοινό τα αποτελέσματα τριών εβδομάδων δημιουργικής απασχόλησης. Πιο αναλυτικά:

  • Η Ομάδα Εργασίας «Διαδραστική Διαχείριση Έξυπνης Αίθουσας» πραγματοποίησε επίδειξη έξυπνης αίθουσας, η οποία περιελάμβανε την ενσωμάτωση αισθητήρων σε μακέτα αίθουσας,που κατασκευάστηκε από τα μέλη της και τον απομακρυσμένο έλεγχο διαφόρων λειτουργιών της αίθουσας (πχ. άνοιγμα/ κλείσιμο φώτων, κλιματισμού, παραθύρων κτλ.), μέσα απόεφαρμογή που αναπτύχθηκε, επίσης από τους ίδιους, για Tablet PC.
  • Στην συνέχεια, η Ομάδα Εργασίας των «Τρισδιάστατων Κόσμων» μας ξενάγησε σε 3D διαστημικό σταθμό που ανέπτυξε, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο λογισμικό δημιουργίαςτρισδιάστατων σκηνικών. Ακολούθησε η Ομάδα Εργασίας  των ρομποτικών κατασκευών «Lego Mindstorms», η οποία με μεγάλη ευχέρεια  παρουσίασε, με τη χρήση βίντεο αλλά καιεπίδειξης, ρομπότ με συμπεριφορά και μορφή παίκτη του γκολφ.
  • Τέλος, η Ομάδα Εργασίας του «Βίντεο - Ρεπορτάζ» ετοίμασε μία ενδιαφέρουσα  χρονική αναδρομή σε διάφορες στιγμές της δράσης, η οποία περιελάμβανε στιγμιότυπα από το 1ο Θερινό Σχολείο μέχρι σήμερα, δίνοντας, ωστόσο, έμφαση στο 2ο Θερινό Σχολείο και τα φετινά επιτεύγματα των Ομάδων.

Ευχάριστη έκπληξη  αποτέλεσε, για όλους, η μεγάλη ευχέρεια και η εξοικείωση που επέδειξαν  οι μαθητές σε θέματα που άπτονται των Νέων Τεχνολογιών και του χειρισμού απαιτητικών λογισμικών, καθώς και η ζωντανή επίδειξη των κατασκευών και των πρωτοτύπων.

Η Τελετή έκλεισε  με την απονομή Βεβαιώσεων Συμμετοχής στους μαθητές, υπό το βλέμμα και  το χειροκρότημα τόσο συγγενών και φίλων τους, όσο και των Επιστημονικών Συνεργατών του ΕΕΥΕΜ  που επόπτευσαν τις Ομάδες Εργασίας. Με ιδιαίτερη χαρά η κα. Σοφία Χριστοπούλου, Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/θμιας Εκπ/σης, η κα. Ευγενία Πιερρή, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, και ο κ. Αχιλλέας Καμέας, Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής του ΕΕΥΕΜ, συνεχάρησαν τους μαθητές για τις δημιουργίες τους.

 

Ο κ. Καμέας δεσμεύτηκε, ότι  το ΕΕΥΕΜ θα συνεχίσει, καθ’ όλη  τη διάρκεια του έτους, να οργανώνει δράσεις που απευθύνονται στους νέους της πόλης και της περιφέρειας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις