Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Οι ύπουλες παγίδες της νέας ρύθμισης χρεών

Οι ύπουλες παγίδες της νέας ρύθμισης χρεών

Πρόστιμο 15% για όσους καθυστερούν ένα μήνα την πληρωμή

Όσοι έχουν οφειλές που έγιναν ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 31-12-2012 και τις έχουν εντάξει σε παλαιές ρυθμίσεις χάνουν όλα τα δικαιώματα που είχαν βάσει του προηγούμενου νομοθετικού καθεστώτος, το οποίο καταργείται. Χάνουν δηλαδή τη δυνατότητα επανεξέτασης και βελτίωσης των όρων αποπληρωμής των οφειλών τους, ενώ εάν δεν καταφέρουν να εξοφλήσουν τις δόσεις των παλαιών ρυθμίσεων οι όροι επανένταξης σε νέα ρύθμιση είναι πλέον επαχθέστατοι και σχεδόν απαγορευτικοί, οπότε ουσιαστικά βρίσκονται προ της κατάσχεσης.

Ακόμη, εάν οι παλαιές ρυθμίσεις ήταν ενεργές μέχρι τις 26 Απριλίου 2013 και δεν είχαν απωλεσθεί μέχρι τότε, ο φορολογούμενος δεν έχει δικαίωμα να ενταχθεί στη νέα ρύθμιση ζητώντας περισσότερες δόσεις, αφού αυτό απαγορεύεται.

Επιπλέον πολλοί από όσους καταφέρουν να ρυθμίσουν την εξόφληση των οφειλών που έγιναν ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 31-12-2012 έως και σε 48 ή 100 δόσεις, αργά ή γρήγορα αργά ή γρήγορα κινδυνεύουν να τεθούν εκτός ρύθμισης καθώς οι όροι για την παραμονή τους είναι τόσο αυστηροί, ώστε να είναι αδύνατο να τηρηθούν μέσα στο τόσο μεγάλο διάστημα που διαρκεί η τμηματική αποπληρωμή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά