Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αύριο οι εκλογές στην Ανωτάτη Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος

Αύριο οι εκλογές  στην Ανωτάτη Ομοσπονδί...

Δείτε την ανακοίνωση

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, χαιρετίζει τις εκλογικές διαδικασίες, που έγιναν από την αρχή αυτής της σχολικής χρονιάς σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας. Οι διαδικασίες αυτές έγιναν εν μέσω πολλών κινητοποιήσεων για τα οξυμένα προβλήματα τόσο της δημόσιας εκπαίδευσης (π.χ. μεταφορά μαθητών, κενά εκπαιδευτικών, ελλείψεις, συγχωνεύσεις, εκδρομές, επιστράτευση εκπαιδευτικών), όσο και της λαϊκής οικογένειας (χαράτσια της ΔΕΗ, ανεργία, υποσιτισμός). Ήταν μια περίοδος βάρβαρης επίθεσης σε όλα όσα έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας. Το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στην Υγεία - την Πρόνοια, την Εργασία, το δικαίωμα στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Τελικά, το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή μας.

Ξέρουμε ότι η κρίση και η επίλυσή της που επιβάλλουν Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, θα φέρει παραπέρα επιδείνωση σε όλες αυτές της πλευρές της δική μας ζωής, αλλά κυρίως των παιδιών μας. Όσο αυτοί συνεχίζουν, εμείς πρέπει να ατσαλωνόμαστε ακόμα πιο πολύ, να οργανώνουμε πιο καλά – πιο αποτελεσματικά την απάντησή μας, ενάντια στους συμβιβασμούς και την υποταγή, με συνοδοιπόρο μας όλο τον λαό που υποφέρει αν και παράγει τον αμύθητο πλούτο που μας περιβάλλει.

Στις φετινές αρχαιρεσίες συμμετείχαν περισσότεροι γονείς από την προηγούμενη διετία και οι Ομοσπονδίες που συμμετέχουν στην ΑΣΓΜΕ εκπροσωπούν –από ότι όλα δείχνουν- πολλές δεκάδες χιλιάδες γονιών. Το γεγονός αυτό είναι μια ΠΡΩΤΗ απάντηση σε όσους φαντάστηκαν ότι θα βάλουν στο τσεπάκι τους την ΑΣΓΜΕ, σε όσους μιλούσαν για εκπαιδευτικές αλλαγές χωρίς να ακούνε τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας  και σε όσους αποκαλούσαν την ΑΣΓΜΕ «αδειανό πουκάμισο». Έχουμε επίγνωση ότι η συσπείρωση των Ομοσπονδιών γύρω από την ΑΣΓΜΕ είναι πολύ κρίσιμη και πρέπει να γίνουν άλματα.

Γι’ αυτό:

Απευθυνόμενοι στις Ενώσεις -που δεν μπορούν να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες της ΑΣΓΜΕ, επειδή δεν έχουν Ομοσπονδίες- τις καλούμε να πάρουνε οι ίδιες την πρωτοβουλία ΑΜΕΣΑ για δημιουργία περιφερειακών Ομοσπονδιών, ώστε να μπορούν με καλύτερους όρους να συντονίζουν τους αγώνες τους. Επίσης, για όσες Ομοσπονδίες είναι φερέφωνα της κυβερνητικής λογικής και του «νέου σχολείου» μέσα στους γονείς, είμαστε σίγουροι ότι οι ίδιοι οι γονείς του μόχθου και του μεροκάματου, θα τις ανατρέψουν και θα βάλουν στη θέση τους Διοικήσεις που θα υπερασπίζονται το δικό τους δίκιο και όχι των «χορτάτων».

 

Την Κυριακή 30-6-2013, αυτό το ταξίδι ολοκληρώνεται με την εκλογή του νέου Δ.Σ. της ΑΣΓΜΕ. Ως απερχόμενο Δ.Σ., θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να είναι ένα συνέδριο έντονου προβληματισμού, με πλήθος εμπειριών από τους αγώνες, το οποίο μέσα από τα συμπεράσματα που θα βγάλει, θα δώσει νέα ώθηση για την επόμενη μέρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις