Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Παγκόσμια Τράπεζα: Κίνδυνος μετάδοσης κυπριακής κρίσης αν καταρρεύσουν τράπεζες

Παγκόσμια Τράπεζα: Κίνδυνος μετάδοσης κυ...

Προειδοποίησε η διευθύντρια της Παγκόσμιας Τράπεζας, Σρι Μουλιάνι Ιντραγουάτι

Τυχόν κατάρρευση του κυπριακού τραπεζικού τομέα θα μπορούσε να προκαλέσει ραγδαίες εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές και να δημιουργήσει μεγάλες πιέσεις στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, ιδιαίτερα αυτές της Ευρώπης, προειδοποίησε την Κυριακή η διευθύντρια της Παγκόσμιας Τράπεζας, Σρι Μουλιάνι Ιντραγουάτι.

«Πρέπει να παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά το τι συμβαίνει στην Κύπρο [...] Όχι μονάχα την ψυχολογία αλλά [...] την συμφωνία αναφορικά με το τραπεζικό σύστημα και τις καταθέσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Ιντραγουάτι, τονίζοντας μάλιστα πως «η πρώτη επίπτωση» θα προέλθει από την «αντίληψη» των επενδυτών και την ψυχολογική διάσταση που διαμορφώνεται.

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις της κ. Ιντραγουάτι έρχονται σε αντίθεση με τα σχόλια Ευρωπαίων πολιτικών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η διάδοση της κρίσης από την Κύπρο θα είναι περιορισμένη.

«Η παγκόσμια οικονομία δεν έχει τη δυνατότητα να υποστεί εκ νέου άλλες ταραχές. Για το λόγο αυτό, οι πολιτικοί πρέπει να πράξουν το σωστό με έναν πολύ γρήγορο τρόπο, προκειμένου να μειώσουν την μεταβλητότητα και την αβεβαιότητα», συμπλήρωσε η διευθύντρια της Παγκόσμιας Τράπεζας, μιλώντας στο περιθώριο ενός φόρουμ που έλαβε χώρα στο Πεκίνο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά