Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χειμωνιάτικος ο καιρός από το βράδυ - Δείτε την πρόγνωση για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Χειμωνιάτικος ο καιρός από το βράδυ - Δε...

Για όλη την Ελλάδα

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και τα βορειοανατολικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα που πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση ενώ στα ορεινά αναμένονται και χιονοπτώσεις.

 

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και τοπικά θα είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα το απόγευμα και από τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Το απόγευμα στις νοτιότερες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 και από το απόγευμα 6 μποφόρ. Στα νότια αρχικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες από το μεσημέρι βαθμιαία θα ενταθούν και τοπικά θα είναι ισχυρές. Άνεμοι: δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά θα είναι ισχυρές. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί, νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Αττική 

Καιρός:νεφώσεις. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι:αρχικα ασθενείς και από το μεσημέρι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Θεσσαλονίκη 

Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Τι προβλέπει για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, για το Newsit.

Οι νοτιάδες που ανέλαβαν δράση από χθες ουσιαστικά προσφέρουν ζέστη, υγρασία, πρωϊνές ομίχλες, λασποβροχές και αφρικάνικη σκόνη. Ο μουντός καιρός προκαλεί εντονα αισθήματα δυσφορίας ιδιαίτερα σε ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα. Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή.

Κυριακή των Βαϊων και Μεγάλη Δευτέρα


Από την Κυριακή αλλάζουν τα πράγματα καθώς οι άνεμοι γυρίζουν δυτικοί - βορειοδυτικοί, πέφτει η θερμοκρασία 5 με 6 βαθμούς σε σχέση με τα 26αρια και τα 28αρια που θα φτάσει αυτές τις ημέρες του νοτιά. Ακόμη περιμένουμε αρκετές βροχές, σημαντικές βροχές θα έλεγα σε ολόκληρη τη χώρα και τοπικές καταιγίδες ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν και χιόνια στα ορεινά της Πίνδου. Οι άνεμοι θα φτάσουν στα πελάγη τα 6 με 7 μποφόρ και αυτό ισχύει και για τη Μεγάλη Δευτέρα.

Μεγάλη Τρίτη - Μεγάλη Τετάρτη - Μεγάλη Πέμπτη


Βελτιώνεται ο καιρός, χωρίς βροχές στις πεδινές και αστικές περιοχές ενώ λίγες μπόρες θα έχουμε πάλι στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας το μεσημέρι και το απόγευμα, την κλασσική δηλαδή ανοιξιάτικη αστάθεια. Καλές οι θάλασσες αφού οι άνεμοι δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ.

Μεγάλη Παρασκευή - Μεγάλο Σάββατο


Περιμένουμε γενικά καλό καιρό στις νοτιότερες και ανατολικές περιοχές ενώ άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός στη βόρεια κυρίως Ελλάδα όπου περιμένουμε βροχές και μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα.

Κυριακή του Πάσχα


Περιμένουμε άνοδο της θερμοκρασίας που θα φτάσει του 22 και 23 βαθμούς κελσίου,  ήπιους ανέμους και άστατο καιρό κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Το αρνί στις περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας πρέπει να μπει νωρίς το πρωί και να βγει νωρίς το μεσημέρι πριν αρχίσουν οι βροχές και οι μεσημεριανές μπόρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις