Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Καλαμάτα: "Πόλεμος" και καταγγελίες για προβοκάτσια με αφορμή την επίσκεψη Σαμαρά

Καλαμάτα: "Πόλεμος" και καταγγ...

Οξύτατη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Την καταγγελία ότι διαμορφώνεται «προβοκατόρικο σκηνικό έντασης» με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά το Σαββατοκύριακο στην πόλη της Καλαμάτας έκανε η Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Επισημαίνει ότι διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες, επικαλούμενες πηγές της ΝΔ και της αστυνομίας, διακινούν «προβοκατόρικες πληροφορίες», που θέλουν να εμπλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε «επεισόδια». Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, οι πληροφορίες αυτές αποτελούν «μέρος ένας νοσηρού σχεδίου που θυμίζει τις πιο μαύρες μέρες του παρακράτους». Σημειώνει ότι «η ΝΔ, μπροστά στην ογκούμενη αντίδραση του λαού, απέναντι στην πολιτική του μνημονίου, την οποία στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, προσπαθεί να στοχοποιήσει το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να συσπειρώσει τις δυνάμεις της που φυλλοροούν».

Και προσθέτει: «Αφού στερεύουν τα επιχειρήματα για να αντιμετωπίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, επιστρατεύονται οι πιο σκοτεινές και επικίνδυνες λογικές. Καταγγέλλουμε ότι οι πληροφορίες αυτές ότι "δυνάμεις" του ΣΥΡΙΖΑ "ετοιμάζονται" να δημιουργήσουν επεισόδια κατά την επίσκεψη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούν μέρος μιας σχεδιασμένης προβοκάτσιας, που στόχο έχει να πλήξει την αριστερά στη χώρα μας».

Στην ανακοίνωσή της η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι εγείρονται σοβαρά ερωτήματα σε σχέση με αυτά τα δημοσιεύματα και ζητά την άμεση διερεύνησή τους από τις αρμόδιες αρχές, ενώ καλεί τα ίδια τα ΜΜΕ, εάν έχουν στοιχεία, να τα αποκαλύψουν.
«Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο επικίνδυνες πρακτικές, που θέλουν ένα προεκλογικό σκηνικό που δεν ταιριάζει ούτε στη δημοκρατική παράδοση, ούτε στην κουλτούρα του λαού μας», σημειώνει.

Τονίζει ότι «η δύναμη των ιδεών μας και των προτάσεων μας, η μαζική, ειρηνική μας δράση σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα, είναι και θα είναι οδηγός μιας νικηφόρας πορείας που θα αποτινάξει τις πολιτικές της κοινωνικής γενοκτονίας του ελληνικού λαού. Όσοι νομίζουν ότι η βία, και μάλιστα σχεδιασμένη σε σκοτεινά επιτελεία του παρακράτους, με την όποια μορφή της, μπορεί να «στριμώξει» την Ριζοσπαστική Αριστερά είναι γελασμένοι».

Και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Προειδοποιούμε και καταγγέλλουμε την προσπάθεια υλοποίησης ενός σχεδίου αποσταθεροποίησης και ανωμαλίας. Η Αριστερά στον τόπο μας έχει δώσει αγώνες και αίμα για την ειρήνη και τη δημοκρατία. Αυτές οι αξίες είναι αδιαπραγμάτευτες για μας.

Τέλος, καλούμε άμεσα την Ελληνική Αστυνομία να διερευνήσει τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και να τοποθετηθεί δημόσια. Η μη διερεύνηση θα δημιουργήσει σοβαρά ερωτηματικά και θα καταστήσει την ίδια την Αστυνομία συνυπεύθυνη του νοσηρού και επικίνδυνου κλίματος που πάει να δημιουργηθεί».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις