Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Τραγικός ο χαμός του Μεγάλου σκηνοθέτη"

"Τραγικός ο χαμός του Μεγάλου σκηνοθέτη"

Από την Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας

Η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας για το θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου:

"Ο τραγικός χαμός του μεγάλου μας σκηνοθέτη έρχεται σε μια στιγμή που η πατρίδα μας, ναι! αυτή που νιώθαμε και νιώθουμε ως κοινή πατρίδα με αυτόν, βρίσκεται στη μεγαλύτερη δίνη της σύγχρονης ιστορίας της.

Ευαίσθητος δέκτης των μηνυμάτων και μπροστά από το σήμερα  ο Θ. Α. ανέλαβε το χρέος να αποτυπώσει στη νέα του ταινία ”Η άλλη θάλασσα” τη σκληρή πραγματικότητα, τη ζοφερή κατάσταση της ανεργίας , της μετανάστευσης, των σημερινών αδιεξόδων της κοινωνίας μας και των κοινωνιών του κόσμου.Αλλά δυστυχώς κόπηκε το νήμα της ζωής του με βίαιο τρόπο σε μια βίαιη πραγματικότητα που τον πλήγωνε.

Η συνάντησή μας μαζί του, η συμπαράστασή του στο έργο μας, η δύναμη που ανάβλυζε και μετέδιδε μας κάνει να αισθανόμαστε ακόμη πιο βαριά την απώλεια του ανθρώπου Θ.Α.

Απλός και καταδεχτικός, όταν πριν τρία χρόνια κάναμε τις πρώτες συναντήσεις, ευαισθητοποιημένος από το προσφυγικό πρόβλημα στην πόλη μας, είχαμε ατέλειωτες συζητήσεις και συμπροβληματισμούς πάνω στο ζήτημα και στις εκφάνσεις του.

Δεκτικός και βαθιά στοχαστικός, διεισδυτικός αφάνταστα, άκουγε το συνομιλητή, αφουγκραζόταν τη στιγμή και οσφραινόταν σε βάθος την πραγματικότητα.

Βαθιά συγκινητικός και ανθρώπινος στεκόταν δίπλα στους αναγκεμένους. Έτσι απλά βρέθηκε στα γραφεία της Κίνησης κι έδωσε την πρώτη του συνέντευξη για το θέμα του προσφυγικού της Πάτρας και ανακοίνωσε τις πρώτες σκέψεις του για την εκκολαπτόμενη ταινία του.

Αισθανθήκαμε την έντονη αναζήτηση του μεγάλου δημιουργού όταν ανησυχών συνεχώς και προβληματιζόμενος με κάθε νέο στοιχείο ανέτρεπε και ανατρεπόταν στη σκέψη και προχωρούσε ακόμα πιο βαθιά με νέες εικόνες και σχήματα, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στον τρόπο δημιουργίας.

Συζητούσε απλά και άκουγε κάθε συνομιλητή προσπαθώντας να βουτήξει βαθιά μέσα του και να αποσπάσει κάθε πολύτιμο πετράδι, γιατί αυτή ήταν και η πίστη του, ότι όλοι κρύβουμε μέσα μας σημαντικά στοιχεία δημιουργικότητας.

Ακούμπησε κι έψαξε τις γωνιές της πόλης μας στην προσπάθειά του να αναζητήσει και να ανακαλύψει κάθε στοιχείο που θα έβαζε το λιθαράκι του στη νέα του δημιουργία αλλά με αίσθηση ευθύνης ,ευαισθησίας και σεβασμού για την πόλη . Δυστυχώς δεν έλαβε αντίδωρο  από τις αρχές της πόλης καθώς προβλήθηκαν αρκετά εμπόδια από διάφορους “παράγοντες” με αποτέλεσμα να προσανατολίσει τα γυρίσματα κυρίως στον χώρο του Πειραιά, όπου και βρήκε τραγικό θάνατο.

Δεν είναι στην πρόθεσή μας να μιλήσουμε , ούτε θα μπορούσαμε άλλωστε, για το έργο και τη ζωή του μεγάλου μας σκηνοθέτη.

Θέλουμε απλά να εκφράσουμε την οδύνη μας  μπροστά στην πραγματικά μεγάλη απώλεια για την τέχνη ,την πατρίδα μας,  την κοινωνία και τους αδυνάτους.

Η Κίνηση πενθεί βαθιά και εύχεται καλό ταξίδι στην “ Άλλη Θάλασσα” στον άνθρωπο, αγωνιστή και μεγάλο καλλιτέχνη Θ.Α., και θα παραστεί στην κηδεία του αποχαιρετώντας τον για στερνή φορά. Η πορεία του και η συμπόρευσή του μαζί μας θα μας συντροφεύουν πάντοτε."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις