Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

N. Παπαδημάτος: Φωτεινό παράδειγμα το φιλόπτωχο ταμείο

N. Παπαδημάτος: Φωτεινό παράδειγμα το φι...

Ο τ. βουλευτής της ΝΔ συγχαίρει τη Μητρόπολη Πατρών για το φιλανθρωπικό της έργο

«Η τοπική Εκκλησία μας επιδεικνύει υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και στήριξης των φτωχών και των αδυνάτων». Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο τ. βουλευτής της Ν.Δ. Αχαΐας Νίκος Παπαδημάτος, σχολιάζοντας τα στοιχεία του Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης Πατρών που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο κ. Παπαδημάτος αναφέρει τα εξής:

«Ανυπόκριτα και ανυστερόβουλα οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών, στον Σεβασμιότατο κ. Χρυσόστομο και τους συνεργάτες του, γιατί επιτελούν με τον πλέον αθόρυβο, σεμνό και ταπεινό τρόπο, σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο.

Τα οικονομικά στοιχεία της δράσης του Φιλόπτωχου Ταμείου, που δόθηκαν πρόσφατα στην δημοσιότητα, πιστοποιούν ότι η τοπική Εκκλησία μας επιδεικνύει υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και στήριξης των φτωχών και των αδυνάτων.

Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα. Το 2010 το Φιλόπτωχο Ταμείο διέθεσε ποσό 1.686.674 Ευρώ ( διπλάσια του αντίστοιχου του 2007) για ν’ ανακουφισθούν άποροι και άνεργοι, ενώ δόθηκαν επίσης χρήματα για χειρουργικές επεμβάσεις αναξιοπαθούντων, για αγορές φαρμάκων, σε γηροκομεία, μετανάστες, φυλακισμένους κ.ο.κ.

Η γενναία αρωγή του Φιλόπτωχου ταμείου, σε μέρες βαθειάς οικονομικής κρίσης, δείχνει τον δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αποτελεί, ταυτόχρονα. Φωτεινό παράδειγμα που όλοι πρέπει να το ενστερνισθούμε και ο καθένας να το ακολουθήσει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις