Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το Περιφερειακό Συμβούλιο καταδικάζει το λουκέτο στην ΕΡΤ- Απούσα η παράταξη της Ν.Δ- Το ψήφισμα διαμαρτυρίας- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Το  Περιφερειακό Συμβούλιο καταδικάζει τ...

Η ανακοίνωση της παράταξης Πάμε Δυτικά

20.50  Την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε., εξέφρασε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Δυτικής Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Σώματος σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Το Σώμα αποφάσισε να καταδικάσει, ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική, την ενέργεια της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση με αυτόν τον πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο. Εκφράζει την ανησυχία του για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την πράξη, που θυμίζει πρακτικές και νοοτροπίες αταίριαστες προς μια δημοκρατική χώρα.

Στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, δηλώνεται η αμέριστη συμπαράσταση προς τους υπό απόλυση εργαζόμενους της ΕΡΤ Α.Ε. και τις οικογένειές τους και απαιτείται η άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής, η επιστροφή των εργαζομένων στη θέση τους, ενώ το Σώμα στηρίζει τη συνέχιση λειτουργίας των περιφερειακών δομών της ΕΡΤ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σε όλη τη χώρα, με κανονικό πρόγραμμα.

Τέλος, με την απόφασή του ζητά να ανακληθεί η συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία και δίνει την ευχέρεια στους εκάστοτε κυβερνώντες, με μια υπουργική απόφαση, να προχωρήσουν στη διάλυση των Δημόσιων Οργανισμών.

«Η προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, ουσιαστικά δεν επιχειρεί απλά ένα «χτύπημα» στους εργαζομένους και την ενημέρωση, αλλά προκαλεί και ένα τελειωτικό «χτύπημα» στην ίδια τη Δημοκρατία με τον τρόπο που γίνεται» επεσήμανε κατά την τοποθέτηση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας πως «η ΕΡΤ δεν είναι απλά μια δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά είναι κατάκτηση και περιουσία του Ελληνικού λαού και είναι ουσιαστικό βήμα Δημοκρατίας και πλουραλισμού».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, το «παρών» μεταξύ άλλων φορέων, έδωσαν και εκπρόσωποι των εργαζομένων από την ΕΡΑ Πάτρας οι οποίοι και ζήτησαν τη συμπαράσταση της αιρετής Περιφέρειας και των Περιφερειακών Συμβούλων στον αγώνα διαρκείας που έχουν ξεκινήσει προκειμένου να παραμείνει ανοικτή η ΕΡΤ.

 

20.10 Κατά πλειοψηφία πέρασε το ψήφισμα της παράταξης του Απόστολου Κατσιφάρα για την ΕΡΤ, καθώς υπηρξε διαφωνία με το ΚΚΕ -το οποίο κατέθεσε δικό του ψήφισμα- στο σκέλος της διατύπωσης και της αιχμηρότητας. Ένταση προκλήθηκε κάποια στιγμή μεταξύ του περιφερειακού συμβούλου Μάκη Φεσσιάν και του Προέδρου του Σώματος κ. Καρπέτα επειδή ο δεύτερος δεν επέτρεψε να προβληθεί βίντεο με τον Σίμο Κεδίκογλου και τις δηλώσεις που έκανε για την ΕΡΤ το 2011, προκειμένου να καταφανεί η διγλωσσία. Το γεγονός προκάλεσε έκρηξη του κ. Φεσσιάν που ονόμασε τον Πρόεδρο συνήγορο του... Στουρνάρα.

Και τα δύο ψηφίσματα, καταδικάζουν το λουκέτο στην ΕΡΤ και ζητούν την άμεση επαναλειτουργία της, ενώ γίνεται αναφορά και την αναγκαιότητα εξορθολογισμού στον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ.

18.50 Με μοναδικό θέμα το κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε. και την κατάργηση των Περιφερειακών Σταθμών ΕΡΑ συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου από τις  4 το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος».

Το θέμα της συνεδρίασης είναι «Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε (ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών), σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005)».

H παράταξη ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ (προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία) δεν συμμετέχει στη σημερινή έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας ότι δεν προτίθεται, με την συμμετοχή της και την ανοχή της, να δώσει συνέχεια σε τέτοιου είδους «έκτακτες συνεδριάσεις», στις οποίες μέσα από φιλολογικούς μονολόγους παράγεται ένα ψήφισμα, που ούτε αξία... αρχειοθέτησης δεν έχει, τόσο για την ουσία του ζητήματος στο οποίο αναφέρεται, όσο και για την κοινωνία την οποία εκπροσωπεί το Περιφερειακό Συμβούλιο, ως ανώτατο Αυτοδιοικητικό Όργανο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της.

"Η περιφερειακή Αρχή του κ. Κατσιφάρα- συνεχίζει η ανακοίνωση- έχει συλληφθεί πάλιν και πολλάκις «ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι», κρυβόμενη πίσω από ανέξοδες ρητορείες και «παραστάσεις επαναστατικής γυμναστικής», ενώ την ίδια ώρα αδυνατεί να παράξει έστω και το ελάχιστο από το έργο που προσδοκούσαν οι πολίτες που τη ψήφισαν, στις εκλογές του 2010.

Μία ακόμα «παράσταση» επιδιώκει και τώρα. Χωρίς να μπορεί να προσθέσει ή να αφαιρέσει τίποτα σε σχέση με το παρόν και το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, παριστάνει ότι «δρα», κοροϊδεύοντας τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους που ζούνε σε εξίσου ή και περισσότερο ζοφερή κατάσταση, χωρίς παράλληλα, να ασκεί καμία ουσιώδη πολιτική για τα φλέγοντα ζητήματα πλήρους αρμοδιότητάς της.

Ας το πράξει μόνη της αυτή την φορά ή και με τη συμμετοχή όσων εκ των άλλων παρατάξεων νομίζουν πως μπορούν να το αντέξουν, έχοντας συνηθίσει, προφανώς, να πολιτεύονται με τη νοοτροπία μίας εποχής που έσβησε.

Η πολιτική των «κούφιων κουβεντών» δεν εκπροσωπεί την παράταξη ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ, η οποία επιδιώκει να είναι πραγματικά χρήσιμη για την κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας, αγωνιζόμενη για εν τοις πράγμασι εκσυγχρονισμό, οικονομική και κοινωνική αναγέννηση των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Και αυτός είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας που δυστυχώς δεν γίνεται μέσω... ψηφισμάτων, αλλά μόνο στο πεδίο της πραγματικής ζωής και πολιτικής, δίπλα στην πολλαπλώς στερούμενη και ασφυκτιούσα κοινωνία.

Η παράταξη ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ πιστεύει σε έναν σύγχρονο και πραγματικά ανεξάρτητο δημόσιο ενημερωτικό φορέα, μακριά από τον κομματισμό, τον κρατισμό και την φαυλότητα που όλοι οι Έλληνες καταδικάζουν. Στέκει στο πλευρό των πολλών καλών εργαζόμενων της ΕΡΤ, που τις τελευταίες μέρες μας απέδειξαν ότι διαθέτουν και κρίση και επαγγελματική αρτιότητα, αλλά και τις υποδομές, ώστε να καταστήσουν τον δημόσιο ενημερωτικό φορέα, μακράν τον πρώτο στην εμπιστοσύνη του λαού και στον ανταγωνισμό των μέσων ενημέρωσης. Δεν θα συμβιβαστεί ποτέ όμως με τους στρατούς των ημετέρων, τους μεσάζοντες, τους εργολάβους και τους καπηλευτές ή τους δεσμώτες της ΕΡΤ ή οποιουδήποτε άλλου δημόσιου φορέα και οργανισμού. Αυτοί ανήκουν στην Ελλάδα του χθες που πρέπει όλοι να ξεχάσουμε.

Επίσης, δεν θα συμβιβαστεί ποτέ με την διαρκή υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου και με μία περιφερειακή Αρχή που επιζητεί μόνο τις εντυπώσεις, αλλά ποτέ την ουσία. Και μόνο ως παράδειγμα, αναφέρουμε ότι μία πλευρά της ουσίας για την παράταξη ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ, είναι το ενδεχόμενο μίας πραγματικής αποκέντρωσης - και παράλληλα ουσιαστικής συμβολής στην ανεξαρτησία - του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, μέσω της υπαγωγής των περιφερειακών, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ, στην δικαιοδοσία των Περιφερειών. Σε μία τέτοια συζήτηση, ευχαρίστως να μπαίναμε, εξετάζοντας τα θετικά και τα αρνητικά, τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις. Τα... ψηφίσματα μηδενικής ουσίας και αποτελέσματος δεν εντάσσονται στην δική μας αντίληψη για την πολιτική του σήμερα, στην Ελλάδα του αύριο."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις