Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο ανιματέρ πυροβολεί και την Ελληνικήν Γλώσσα!!

Ο ανιματέρ  πυροβολεί και την Ελληνικήν Γλώσσα!!

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Στα αυτιά μας στροβιλίζεται συνεχώς αυτή η λέξη, η οποία ήλθε στην επιφάνεια εξ αφορμής του θλιβερού επεισοδίου σε βάρος δωδεκάχρονου αγοριού από  αλλοδαπό δράστη. Τα εκατομμύρια των Ελλήνων που παρακολουθούν  τις ειδήσεις στις Ελληνικές τηλεοράσεις  δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ανιματέρ και δεν είναι υποχρεωμένοι  να γνωρίζουν κάθε λέξη που λένε κάποιοι για  να φαίνονται γλωσσομαθείς!  Αν δεν γνωρίζει κάθε ομιλητής πρώτα την Ελληνική Γλώσσα δεν είναι γλωσσομαθής, αφού οι λοιπές έχουν δανειστεί και χρησιμοποιούν μέγα πλήθος Ελληνικών λέξεων. Και εμείς ως «αι μωραί παρθέναι», αναφέρομε λέξεις από  άλλη γλώσσα.

Δεν συμφωνούμε επίσης με την περιφρόνηση της Ελληνικής Γλώσσης από τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς ή άλλους Έλληνες οι οποίοι ευρισκόμενοι σε συνάξεις ξένων ή σε χώρες άλλες ομιλούν στην αγγλική και όχι στην Ελληνική. Πρόκειται για εθνικό ολίσθημα και κάθε δικαιολογία μάλλον είναι αβάσιμη. Ο Πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στην Κίνα ομιλούσε μόνο αγγλικά, ενώ  αντιθέτως ο τούρκος πρωθυπουργός την ίδια περίοδο, που βρισκόταν στην Αμερική ομιλούσε μόνο τουρκικά και η γλώσσα του ακουγόταν σ’ όλη την Γη!  Πόσοι Έλληνες κατάλαβαν τι είπε ο Πρωθυπουργός; Πόσοι Κινέζοι δεν θα ήθελαν να ακούσουν την ιστορική Ελληνική Γλώσσα; Σήμερα δε με τους αυτομάτους μεταφραστές δεν επιτρέπεται να ομιλούν οι πολιτικοί μας ταγοί άλλη γλώσσα. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάθε ομιλητής χρησιμοποιεί την μητρική του Γλώσσα. Οι πολιτικοί μας γιατί την αποφεύγουν;;

Αλλά δεν είναι μόνο οι Πολιτικοί που χρησιμοποιούν άλλη γλώσσα. Είναι και οι Ελληνικές Τηλεοράσεις και ο έντυπος Τύπος. Εδώ οργιάζουν οι ξένες λέξεις, που μας σερβίρονται καθημερινώς και με ιδιάζουσα επιμονή.

Στα περιοδικά βλέπομε συχνά την λέξη εντιτοριάλ γιατί την  θεωρούν πιο ελκυστική από το να γράψουν του εκδότη, την λέξη φάντ, αντίταμείο, την λέξη μπάζετ, αντί προϋπολογισμός, την λέξη φόρουμ (στον πληθυντικό φόρα ή καλλίτερα κατηφόρα της Γλώσσης μας)αντί συνέδριο, την λέξη πάνελ αντί ομάδα ομιλητών, και χιλιάδες άλλες ανάμεικτες με Ελληνικές όπου από την σύνθεση του κειμένου δεν βγαίνει νόημα ή μάλλον μισό και λανθασμένο. Δεν είναι δυνατόν τα εκατομμύρια των Ελλήνων αποδεκτών ειδήσεων και άρθρων να έχουν  πλήθος αγνώστων λέξεων και δη ξένων. Δεν θέλει εμπλουτισμό η Ελληνική Γλώσσα, αλλά   χρηστούς χρήστες  και οι κατά περίπτωση συντάκτες των άρθρων να έχουν  επίγνωση ότι ο Λαός πρέπει να ενημερώνεται ορθώς και Ελληνοπρεπώς.

Σχετικώς με το ανιματέρ (γαλλική λέξη  animateur), πρόκειται για τον διοργανωτή διασκεδαστικών εκδηλώσεων για παιδιά σε διάφορες εορτές, ή συγκεντρώσεις. Αν έλεγαν διοργανωτής ψυχαγωγίας απέδιδαν τον όρον στην Ελληνικήν. Τι ηδονισμό τους προκαλεί η ξενομανία;;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις