Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγάλη διάκριση σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για τη Χορωδία του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου

Μεγάλη διάκριση σε πανευρωπαϊκό διαγωνισ...

Εντυπωσίασε

Η επιτυχία της καταπληκτικής χορωδίας του 10ου Δημοτικού σχολείου Αιγίου στο πανελλήνιο φεστιβάλ χορωδιών στην Καρδίτσα, φαντάζει μικρή μπροστά σε αυτό που πέτυχε στο Castellamare di Stadia της Νάπολης, συμμετέχοντας στon 7o Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μουσικών (VII Concorso Internazionale Giovani Musicisti) «Luigi Denza». Οι μαθητές της χορωδίας υπό την καθοδήγηση του μουσικού του σχολείου κ. Άγγελου Παπαγγελόπουλου, ερμήνευσαν  το «Νανούρισμα» των Χατζιδάκι-Γκάτσου και τα «Εφτά ποτάμια» του Δημήτρη Αποστολάκη.

Η επαγγελματική ερμηνεία των μαθητών ανάγκασε την απαιτητική κριτική επιτροπή να τους βαθμολογήσει με 98/100 και ταυτόχρονα «κέρδισαν» το αυστηρό ακροατήριο της Νάπολης. Η βαθμολογία που απέσπασε η χορωδία του 10ου Δημοτικού σχολείου της επιτρέπει να ελπίζει, μετά την τελική κατάταξη, με τη λήξη του διαγωνισμού, ότι θα είναι μέσα στην πρώτη τριάδα πανευρωπαϊκά.

Πρόκειται για μια μεγάλη διάκριση για το συγκεκριμένο σχολείο για την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής και τιμή για όλη την Αιγιάλεια. Το άρτιο μουσικό σύνολο που αποτελείτο από 35 μαθητές, συνοδευόμενο από γονείς, εκπαιδευτικούς, τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου γονέων έφθασε στην Ιταλία στις 11 Μαΐου 2013. Την Αιγιώτικη αποστολή που αριθμούσε τα 103 άτομα υποδέχτηκε θερμά το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας της Νάπολης και ξεναγήθηκε σε Πομπηία και  Νάπολη.

Το πρωί της Κυριακής οι μικροί χορωδοί μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου και μετά το πέρας αυτής τραγούδησαν για τους πιστούς της Ελληνικής παροικίας, οι οποίοι με δάκρυα στα μάτια χειροκροτούσαν τα παιδιά για πολύ ώρα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η αποστολή επισκέφτηκε την πόλη Cava dei Tirreni, όπου την υποδέχθηκε θερμά στο υπέροχο Δημαρχείο, ο Φιλέλληνας Δήμαρχος κ. Marco Caldi (είχε προσφέρει μισθούς ενός έτους στη χώρα μας, πράξη συμπαράστασης στις δύσκολες οικονομικές στιγμές της Ελλάδας). Σε τελετή που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Φιλιππόπουλος Βασίλης που συνόδευε την αποστολή ως εκπρόσωπος του Δήμου, απένειμε τα εύσημα στο Δήμαρχο της πόλης και του προσέφερε το «Εν Αιγίω» εκ μέρους του Δημάρχου κ. Θεοδωρακόπουλου με ιδιόχειρη αφιέρωση «Στο φίλο μου δήμαρχο της Cava dei Tirreni». Το σχολείο και ο σύλλογος Γονέων προσέφεραν στο Δήμαρχο τοπικά προϊόντα.

Η χορωδία του σχολείου κρατώντας την Ελληνική Σημαία, τραγούδησε στον Ιταλό Δήμαρχο σε μια καταπληκτική αίθουσα διακοσμημένη από πίνακες της αναγέννησης και στη συνέχεια ακολούθησαν το Δήμαρχο στο κέντρο της πόλης, όπου τραγούδησαν και πάλι μπροστά στους έκπληκτους Ιταλούς που χειροκρότησαν θερμά τους μικρούς χορωδούς. Η αποστολή τελείωσε την επίσκεψη με κέρασμα παγωτού από το Δήμαρχο κ. Caldi, τον οποίο προσκάλεσε το σχολείο.

Το πρωΐ της Δευτέρας 13-5-13, το Αιγιώτικο σχολείο άφησε τα διαπιστευτήριά του στο διαγωνισμό του πανευρωπαϊκού φεστιβάλ «Luigi denza» που πραγματοποιήθηκε στο Castellamare di Stadia, σε έναν υπέροχο χώρο, αποσπώντας την άριστη βαθμολογία 98/100! Η αιγιώτικη αποστολή μετά πήρε το δρόμο της επιστροφής και έφθασε στο λιμάνι της Πάτρας την Τρίτη το πρωΐ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις