Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"N' αυξηθεί για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο αριθμός των δικαιούχων στο πρόγραμμα κατάρτισης στον τουρισμό"

"N' αυξηθεί για την Περιφέρεια Δυτι...

Ζητάει με σχετική του ερώτηση ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης

Την αύξηση για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας του αριθμού των δικαιούχων στο πρόγραμμα κατάρτισης στον τουρισμό, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εργασίας και Τουρισμού ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης αναφέρει ότι οι 200 θέσεις που αρχικά έχουν κατανεμηθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ελάχιστες, με δεδομένη την αναπτυξιακή δυνατότητα της περιοχής ως προς τον τουρισμό.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση και την Υπουργό Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, με τη δράση «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους του τουριστικού τομέα ηλικίας έως 29 ετών» θα ωφεληθούν 10.000 νέοι άνεργοι.

Στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην εν λόγω Δράση, περιλαμβάνεται ενδεικτική κατανομή των επιταγών κατάρτισης  (vouchers) ανά Περιφέρεια. Σύμφωνα με την κατανομή αυτή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αντιστοιχούν μόλις 200 θέσεις.

Με δεδομένο ότι:

-    H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει υποστεί σημαντικές καταστροφές την τελευταία δεκαετία.

-    Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα για την ανάκαμψη και την ανάπτυξης στις περιοχής.

-    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει πολύ σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς στις η Αρχαία Ολυμπία, η Πάτρα και το Μεσολόγγι.

-    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπάρχουν 242 ξενοδοχειακές μονάδες (με 10.029 δωμάτια και 19.870 κλίνες).

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Θα επανεξετάσετε την κατανομή των επιταγών κατάρτισης (vouchers) για στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο στις δράσης «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους του τουριστικού τομέα ηλικίας έως 29 ετών»;»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις