Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Sun Solar Energy ΑΕ: Eγκαινίασε επίσημα τα τρία πρώτα φωτοβολταϊκά της πάρκα στην Ωλενία

Sun Solar Energy ΑΕ: Eγκαινίασε επίσημα ...

Το Σάββατο 11 Μαΐου

Το Σάββατο, 11/05/2013, η εταιρία Sun Solar Energy ΑΕ με έδρα την Πάτρα, εγκαινίασε επίσημα τα τρία πρώτα φωτοβολταϊκά της πάρκα  στην κοινότητα Ωλενίας / Αχαΐα. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι μέτοχοι  και εταίροι  της κατασκευάστριας εταιρίας, τοπικοί φορείς καθώς και γείτονες και φίλοι.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της RENA Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΕΠΕ, στη Γερμανία και οικονομικός εταίρος της Sun Solar ΑΕ, κ. Juergen Gutekunst, επεσήμανε τη σημασία των φωτοβολταϊκών πάρκων για τη περιοχή λέγοντας ότι:

"Με συνολική ισχύ 1,45 MWp σε περίπου 30 στρέμματα γης, μπορούν να παραχθούν 2 εκατομμύρια kWh ηλεκτρικής ενέργειας ανά έτος, φιλικής προς το περιβάλλον και με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 1.000 νοικοκυριά μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ηλεκτρική ενέργεια με οικολογικό τρόπο.»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sun Solar ΑΕ,  Αντώνης Μπλέτσας,  ο οποίος επεσήμανε ότι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες του χειμώνα που πέρασε, τα τρία φωτοβολταϊκά πάρκα υλοποιήθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χάρις στις κοπιώδεις προσπάθειες των εργαζόμενων και συνεργατών της εργολαβικής εταιρείας EnValue Hellas. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην άμεση ανταπόκριση, και την άψογη συνεργασία που είχε με τη τοπική διοίκηση  της  ΔΕΔΔΗΕ καθώς επίσης και στην ιδιαίτερα θερμή στήριξη του τοπικού πληθυσμού. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι « σε πολλές περιπτώσεις οι γείτονες βοήθησαν αυθόρμητα και ενεργά και γι’  αυτό τους είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες! ".

Όμως, όπως ανέφερε σχετικά, παρόλο που γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για επενδύσεις στο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποδεικνύεται  ότι το Ελληνικό κράτος είναι κάθε άλλο παρά αρωγός αυτών των προσπαθειών. Με την επιβολή των τελευταίων έκτακτων φορολογικών εισφορών έχει καταστήσει οριακή την  επιβίωση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις Α.Π.Ε.

Παρά ταύτα, δήλωσε ότι η εταιρεία του θα συνεχίσει να εστιάζει στη βέλτιστη συντήρηση  και φροντίδα των σταθμών ευελπιστώντας στην μέγιστη απόδοση  του έργου και στην ανταποδοτική συμβολή του κράτους όπως αυτό οφείλει να πράξει

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View