Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στο Καρναβαλικό Εργαστήρι... Τίποτα Δεν Πάει Χαμένο - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Στο Καρναβαλικό Εργαστήρι... Τίπο...

Ολοκληρώθηκε η δράση του Δήμου στην οποία συμμετείχαν δεκάδες μαθητές

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 20 Απριλίου, οι δράσεις, με τίτλο: «Τίποτα δεν πάει χαμένο», στις οποίες εμπεριέχονταν εκδηλώσεις, βασισμένες στην ευαισθητοποίηση για την ανακύκλωση. Τις δράσεις διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, και Ένταξης Μεταναστών, τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και o Πολιτιστικός Φορέας Art in Progress, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Διαχείρισης Μηχανολογικού Εξοπλισμού και Πολιτικής Προστασίας και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας.

Όπως και το Σάββατο 13 Απριλίου, έτσι και το προηγούμενο, 23 του μήνα, πραγματοποιήθηκε στο Καρναβαλικό Εργαστήρι και Καλλιτεχνικών Κατασκευών, εργαστήριο σε εικαστική κατασκευή, με τη συμμετοχή 400 μαθητών από σχολεία του Δήμου Πατρέων.

Μαζί με τους μαθητές συμμετείχαν οι εθελοντές του Δήμου, η γνωστή ομάδα «Έψιλον», ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και οι «Σαμαρείτες», η «Art in Progress», η Σταυρούλα  Ξυλιά από την Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, και Ένταξης Μεταναστών, που δημιούργησε τα γλυπτά, μαζί με τους εικαστικούς που βοήθησαν της ομάδες των σχολείων και είναι οι εξής: Άρης Χαντζήπαπας, Ειρήνη Μπράτη, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Αηδονίδης και Χρύσα Στασινοπούλου.

Τα Δημοτικά Σχολεία που συμμετείχαν, ήταν:
11ο Πάτρας, 15ο Πάτρας, 23ο Πάτρας, 25ο Πάτρας, 31ο Πάτρας, 43ο Πάτρας, 45ο Πάτρας, 46ο Πάτρας, 51ο Πάτρας, 52ο Ροϊτίκων, 20ο Νηπιαγωγείο Πάτρας, 21ο Νηπιαγωγείο Πάτρας, 38ο Νηπιαγωγείο Πάτρας, 8ο Νηπιαγωγείο Πάτρας.

Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια που συμμετείχαν, ήταν:
Γυμνάσιο Δεμενίκων, 13ο Γυμνάσιο Πάτρας, 8ο ΓΕΛ Πάτρας, Εσπερινό ΓΕΛ Αιγίου, 2ο ΓΕΛ Πάτρας, Γυμνάσιο Καστριτσίου, 4ο Γυμνάσιο Πάτρας.

 

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν:
Φούρνος Γαλάνης, Φούρνος Τρίγγος, Φούρνος Δερβίσης, ΛΟΥΞ Πλάτωνας Μαρλάφεκας, Μίχαλος Group, Είδη εξοχής Απατάγγελος και Μεταφορική Μπελέχας.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ

Εντός του Μαΐου, στην πλατεία Γεωργίου, θα πραγματοποιηθεί έκθεση με όλες τις κατασκευές των παιδιών, στη διάρκεια της οποίας θα βραβευτούν τα καλύτερα. Μετά το τέλος της έκθεσης, το κάθε σχολείο θα πάρει τα έργα των μαθητών του, για να τα τοποθετήσει σε χώρο του σχολείου.

Η δράση «Τίποτα δεν πάει χαμένο», από την αρχή της τον περασμένο Φεβρουάριο, με το workshop, που αφορούσε τους εκπαιδευτικούς, μέχρι και το περασμένο Σάββατο, στο Καρναβαλικό Εργαστήρι με τους μαθητές, στόχο είχε την ευαισθητοποίηση, μικρών και μεγάλων, στον τομέα της ανακύκλωσης. Παρόμοιες δράσεις, θα συνεχιστούν και μετά την ολοκλήρωση, του «Τίποτα δεν πάει χαμένο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις