Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σφοδρή επίθεση Νταβλούρου κατά ΣΥΡΙΖΑ, σε ομιλία στην Βουλή: Δεν σας ενδιαφέρει η προοπτική του τόπου

Σφοδρή επίθεση Νταβλούρου κατά ΣΥΡΙΖΑ, σ...

"Υπηρετείτε, τη λογική της αντίδρασης, υπηρετείτε τη λογική της συντήρησης ενός τέλματος"

Τη ρύθμιση άμεσων και επειγόντων θεμάτων αρμοδιότητας τεσσάρων Υπουργείων, δηλαδή των Υπουργείων Εσωτερικών, Υγείας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Επικρατείας και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, προβλέπει σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, που συζητήθηκε προχθές στην Βουλή.

Στην ομιλία του, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Αθανάσιος Νταβλούρος, άσκησε κριτική στη στάση της αντιπολίτευσης και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, που έθεσαν θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Έχει καταστεί πλέον επωδός η εξής στάση: Εάν μεν πρόκειται για νομοσχέδιο να προβάλλεται ζήτημα αντισυνταγματικότητας, εάν, δε, πρόκειται για κύρωση Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να λοιδορείται η Κυβέρνηση ότι επιβάλλει έναν τρόπο, ο οποίος σε κάθε περίπτωση δεν υπηρετεί τον Κοινοβουλευτισμό.

Πρέπει επιτέλους να υπάρξουμε πιο ειλικρινείς και απέναντί μας, αλλά κυρίως απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Πρέπει να δούμε τελικά εάν το Σύνταγμά μας αναγνωρίζει ή όχι το δίκαιο της ανάγκης, όπως αυτό περιγράφεται στο άρθρο 44 και εάν προβλέπει μια τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία στην περίπτωση που πράγματι συντρέχουν λόγοι εξαιρετικοί και επείγοντες, όπου η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να λύσει επιτακτικά ζητήματα, άλλως μη αντιμετωπίσιμα», τόνισε ο κ. Νταβλούρος και συμπλήρωσε:

«Υπηρετείτε, τη λογική της αντίδρασης, υπηρετείτε τη λογική της συντήρησης ενός τέλματος. Σας ενοχλεί ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα δέοντα ζητήματα του τόπου και κάθε επιτυχής παρέμβασή της για τη θεραπεία τους φαίνεται ότι σας οδηγεί σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά δυσμενές για σας. Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, δεν σας ενδιαφέρει η προοπτική του τόπου.

Έχετε προτάξει το κομματικό σας συμφέρον έναντι του εθνικού συμφέροντος. Αυτές σας οι τακτικές -τις οποίες καθημερινά εκδηλώνετε ως πρόσχωμα σε επιχείρηση νομοθέτησης για ρύθμιση ζητημάτων μείζονος σημασίας- αποδεικνύουν και τις προθέσεις σας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις