Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαρία Κανελλοπούλου

Συνάντηση του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας με...

Συζήτησαν για το φράγμα Πείρου Παραπείρου

 

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2013, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος δέχτηκε στο γραφείο του την κα. Μαρία Κανελλοπουλου βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο πλαίσιο μιας σειράς συναντήσεων που πραγματοποίησε η βουλευτής για το επείγον θέμα του φράγματος Πείρου-Παραπείρου.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε την κα. Κανελλοπούλου τονίζοντας πως παρόλο που ολοκληρώνεται η κατασκευή του φράγματος Πείρου- Παραπείρου και η δικτύωση των δεξαμενών του έργου, όπως προβλέπεται στην πρώτη φάση του, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αχαΐας (τόσο του δήμου Ερυμάνθου όσο και του δήμου Δυτικής Αχαΐας) δεν προβλέφθηκε να υδροδοτηθεί.

Και ενώ το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής είναι πολύ μεγάλο (έλλειψη νερού, υφαλμύρωση, νιτρικά, αμμωνία αρσενικό και άλλα) ακόμα δεν έχει γίνει κάτι.

Για το λόγο αυτό και είναι καίρια η ανάγκη για την άμεση χρηματοδότηση και ένταξη της μελέτης της δεύτερης φάσης του έργου. Επίσης ο δήμαρχος τόνισε «…πως το νερό αποτελεί βασικό αγαθό για την ύπαρξη και την ποιότητα της ζωής μας, γι΄αυτό δεν μπορεί αλλά και δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο κερδοσκοπίας ιδιωτικών συμφερόντων.

Πρέπει να μείνει στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότησης της περιοχής ενώ ταυτόχρονα είναι ένα εργαλείο παραγωγής κοινωνικού έργου.

Οι τρεις Δήμοι λοιπόν (Πατρών, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου) που εξυπηρετούνται από το φράγμα καθώς και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να συντονιστούν και να διεκδικήσουν τη Διαχείριση του Φράγματος κάνοντας μετόχους του ίδιους τους πολίτες».

Στη συνέχεια ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τη βουλευτή και για μια σειρά ακόμα θεμάτων του δήμου καθώς και για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος με πρώτο αυτό της στέγασης αλλά και την κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών όπως αυτή της Δ.Ο.Υ. και του Ι.Κ.Α. της Κ. Αχαΐας κτλ.

Τέλος ο δήμαρχος δώρισε στην κα. Κανελλοπούλου ένα βιβλίο ¨ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑ-ΒΕΝΕΤΟΚΡΑΤΙΑ-Α΄ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ¨ καθώς και ένα αντίγραφο από τη γνωστή επιγραφή της αρχαίας Δύμης βρίσκοντας έτσι και την ευκαιρία να αναφερθεί στην προσπάθεια διεκδίκησής της από το δήμο, έχοντας βεβαίως ζητήσει και τη συμβολή του Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου η επιγραφή αυτή που βρίσκεται σήμερα Fitzwilliam Museum του Καίμπριτζ να γυρίσει «…στη «φυσική» κοιτίδα της και στους «φυσικούς» ιδιοκτήτες της που δεν μπορεί να είναι άλλοι από εμάς τους ίδιους τους πολίτες και το δήμο μας, το δήμο Δυμαίων, όπως σύντομα θα είναι το όνομά μας», όπως ανέφερε και ο δήμαρχος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις