Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρέβεζα: Στο έλεος εξωσχολικών καταστροφέων το 4ο Δημοτικό Σχολείο

Πρέβεζα: Στο έλεος εξωσχολικών καταστροφ...

Σήμερα τα παιδιά δεν μπορούσαν να μπουν στον χώρο του σχολείου

Στο έλεος εξωσχολικών βρίσκεται το 4ο Δημοτικό Σχολείο της Πρέβεζας. Ένα σχολείο καινούργιο το οποίο εάν εξαιρέσουμε ορισμένα κατασκευαστικά εκτρώματα δέχεται καθημερινά πλήγματα από εξωσχολικούς που κάνουν κατάληψη στους εξωτερικούς χώρους.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Επιδίδονται μάλιστα σε καταστροφές οι οποίες εκτός των άλλων επιβαρύνουν και οικονομικά το ταμείο του σχολείου για την αποκατάστασή τους.

Σήμερα, τα παιδιά δεν μπορούσαν να μπουν στον χώρο του σχολείου αφού άγνωστοι έσπασαν κλειδί στην κεντρική είσοδο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανοίξει η πόρτα. Διαπιστώθηκε επίσης η προσπάθεια καταστροφής και της κλειδαριάς του χώρου του κυλικείου αφού βρέθηκαν σπασμένες οδοντογλυφίδες μέσα σε αυτήν.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο pamepreveza.gr ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Σαράφογλου, τα περιστατικά αυτά δεν είναι μεμονωμένα αλλά αποτελούν πλέον συχνά φαινόμενα. Για το σημερινό περιστατικό ενημερώθηκε και η αστυνομία αλλά και οι υπηρεσίες του Δήμου στις οποίες βέβαια έχουν σταλεί κατά το παρελθόν και σχετικά έγγραφα από την διεύθυνση του σχολείου.

Μάλιστα εξωσχολικά άτομα που καταλαμβάνουν τους εξωτερικούς χώρους σχεδόν καθημερινά δεν επιτρέπουν και διώχνουν μικρούς μαθητές του ίδιου σχολείου που θέλουν παίξουν.

Πρόσφατο παράδειγμα, μόλις εχθές, όπου σε μια επίσκεψη του διευθυντή του σχολείου κατά τις απογευματινές ώρες παρουσία μάλιστα και του προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Αθανασιάδη Θανάση, διαπιστώθηκε ότι εντός του χώρου του σχολείου βρίσκονταν νεαροί μεγάλης ηλικίας και μάλιστα μαζί τους ήταν και ένας 30χρονος, άτομα που δεν δίστασαν να εξαπολύσουν ειρωνικά και κοροϊδευτικά σχόλια…

Έγγραφα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και προς τον δήμο έχουν αποσταλεί. αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ενέργεια και δεν έχει παρθεί καμία απόφαση σχετικά, ενώ επιβεβλημένη πλέον είναι η παρουσία σχολικού φύλακα στο εν λόγω σχολείο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στο εξωτερικό χώρο του σχολείου βρέθηκαν κατά το παρελθόν σύριγγες ενώ πρόσφατα κάποιος είχε ουρήσει στις βρύσες που υπάρχουν στο προαύλιο. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές όπου χώρος της σκάλας αποτελεί καταφύγιο για ερωτικές περιπτύξεις νεαρών και όχι μόνο… με τα όποια υπολείμματα αυτών να αφήνονται εκεί.

Πλέον γεννάται θέμα και υγείας των μικρών μαθητών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει άμεσα να δουν το θέμα ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Αθανασιάδης σκέφτεται να φέρει το θέμα στο Δ.Σ. προκειμένου οι γονείς από την πλευρά τους να κινητοποιηθούν για να λάβει τέλος αυτό το φαινόμενο.

Η φωτογραφία είναι σήμερα από την αναμονή των παιδιών μέχρι να έρθει κλειδαράς...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις