Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το βράδυ η σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

Το βράδυ η σύνθεση της νέας Κεντρικής Επ...

Θα έχει 170 μέλη

Το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠαΣοΚ. Το νέο όργανο αντικαθιστά το Εθνικό Συμβούλιο και θα αποτελείται από 130 εκλεγμένα μέλη και 40 αριστήνδην, σύνολο 170 άτομα. Η ΚΕ θα εκλέξει τις επόμενες ημέρες το 17μελές Πολιτικό Συμβούλιο, ένα ευέλικτο όργανο το οποίο θα μπορεί να συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και τον νέο γραμματέα το κόμματος.

Από τις 9 πμ την Κυριακή που άνοιξαν οι κάλπες για την ψηφοφορία οι σύνεδροι συγκεντρώθηκαν στο ΣΕΦ για τις απαραίτητες ζυμώσεις και τις λιστομαχίες για την επιλογή των στελεχών που θα τους εκπροσωπήσουν στο ανώτατο όργανο του κόμματος. Οι κάλπες θα κλείνουν στις 5 μμ, οπότε θα ξεκινήσει και η καταμέτρηση των ψήφων.

Η ψηφοφορία πήρε νέα τροπή μετά την ψήφιση από το συνέδριο εκλογικού μέτρου 20%. Το χαμήλωμα του εκλογικού μέτρου το απαίτησε και το επέβαλλε η νεότερη γενιά βουλευτών και στελεχών του ΠαΣοΚ, απέναντι στην πρόταση της ηγετικής ομάδας για μέτρο 30%. Το αποτέλεσμα ήταν αχρηστευτούν οι λίστες που κυκλοφορούσαν μέχρι το Σάββατο το βράδυ και οι 294 υποψήφιοι για την ΚΕ να αποδυθούν σε νέο αγώνα για την εξασφάλιση του σταυρού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις