Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ενημερωτική συνάντηση για τις εξαρτήσεις στα Βραχναίικα

Πάτρα: Ενημερωτική συνάντηση για τις εξα...

Θα ακολουθήσουν κι άλλες

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Ρωτώ και μαθαίνω για τις εξαρτήσεις», πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Σταυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο των Βραχναιίκων.

Τα 70 περίπου άτομα που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα, όπως τα αίτια που οδηγούν τα παιδιά στις εξαρτήσεις, τα σημάδια εξάρτησης που μπορεί να ανησυχήσουν έναν γονιό καθώς και με ποιους τρόπους μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που αντιμετωπίζει πρόβλημα εξάρτησης.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης τόσο η Ζωή Σίνου, Υπεύθυνη του Δικτύου Θεραπευτικών Υπηρεσιών «ΓΕΦΥΡΑ» του ΟΚΑΝΑ Πάτρας όσο και οι γονείς του Προγράμματος Οικογένειας του Δικτύου κατάφεραν με έναν άμεσο τρόπο να ευαισθητοποιήσουν τους συμμετέχοντες στο κομμάτι της εξάρτησης και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για έναν γόνιμο διάλογο.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι κοινωνικοί λειτουργοί του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας Βίκυ Κυρίτση και Γιώτα Γεωργοπούλου μαζί με την ομάδα εθελοντών πρόληψης των εξαρτήσεων Βραχναιίκων- Παραλίας με την στήριξη του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Έργων Αυτεπιστασίας και Υπεύθυνου  για θέματα των Δημοτικών Ενοτήτων Βραχναιίκων, Παραλίας και Μεσσάτιδας, Γιώργο Σιγαλό, ο οποίος στηρίζει το επιστημονικό έργο του προσωπικού του Κέντρου, που με την εμπειρία τους σε βιωματικές δράσεις ευαισθητοποιούν και ενημερώνουν όλους σε θέματα πρόληψης.

Τον επόμενο μήνα θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις