Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πολυλογίες πολιτικών και ΑΟΖ

Πολυλογίες πολιτικών και ΑΟΖ

του Μιχάλη Στρατουδάκη

Το ότι δεν σταματάνε να εξωτερικεύονται θέματα που δεν είναι κατάλληλη η ώρα τους, από τους πολιτικούς μας, μέσω διαφόρων μορφών ενημερώσεως, είναι κάτι το οποίο έχομε πολλαπλώς θίξει. Κάποια χρειάζονται «ωρίμανση» και μετά δημοσιοποίηση. Δεν είναι πολιτική επιτυχία να αναφερθεί ότι θα γίνει το τάδε και μετά από την δημοσιοποίηση να επέλθουν αντιδράσεις οι οποίες να το ακυρώσουν. Με τις προαναφορές αυτών των θεμάτων δεν έχει σχέση η διαβούλευση, μέσω της όποιας ζητείται η γνώμη περισσοτέρων και εξ αυτής εξάγονται  ορισμένα συμπεράσματα. Ούτε επίσης και ενημέρωση  του κοινού μέσω των Γραφείων Τύπου.

Η προσοχή κυρίως πρέπει να στρέφεται σε θέματα κρατικού ενδιαφέροντος. Εξοπλισμοί, προμήθειες στρατιωτικών ειδών και άλλα.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το κορυφαίο εθνικό θέμα της ανακηρύξεως της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Συζητούν και διατυμπανίζουν από έτη οι πολιτικοί μας ότι θα το λύσουν. Και είναι γνωστές από χρόνια οι αντιδράσεις της Τουρκίας για την εμπόδιση καθιερώσεως. Είχε προσεγγίσει  την Αλβανία για μη επέκταση της ΑΟΖ  στο Ιόνιο. Ανάλογες υποχθόνιες επηρεάσεις προσπαθεί να κάμει και με την Λιβύη , την Αλγερία την Αίγυπτο. Η ιδία αμφισβητεί την υφαλοκρηπίδα του Καστελορίζου μας.

Η καθιέρωση της ΑΟΖ έπρεπε να είχε γίνει από καιρό και μάλιστα σιωπηρώς και αθορύβως, Δηλαδή η Κυβέρνηση έπρεπε να είχε στείλει στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών τις γεωγραφικές συντεταγμένες  καθιερώσεως της ΑΟΖ. Δεν το έπραξε και τα πράγματα τώρα είναι μάλλον δύσκολα, γιατί εμπλέκονται γιγαντιαία οικονομικά συμφέροντα που τρίτοι θέλουν να τα καρπωθούν σε βάρος μας.

Ήδη  η Αμερική μας κάνει σύσταση να μη προβούμε μονομερώς στην καθιέρωση της ΑΟΖ!!! Μα αυτό είναι πράξη μονομερής. Και η ιδία μονομερώς την καθιέρωσε! Γιατί από μας ζητά τώρα συναίνεση και άλλων; Δεν είναι πράξη ανωφελής για την χώρα μας η επέμβασή της αυτή; Και πότε θα σταματήσει να επεμβαίνει στα εσωτερικά μας τόσο  προκλητικώς; Επενέβη επίσης προσφάτως και μας «συνιστά» να μη παραχωρήσομε την ΔΕΠΑ στην Ρωσία! Επίσης είχε βάλει το χεράκι της για την διακοπή του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Πότε θα σταματήσει να επεμβαίνει; Μάλλον ποτέ αφού οι Πολιτικοί μας δεν έχουν την τόλμη να αντιδράσουν. Και συνήθως για λόγους αβάσιμης επιτυχίας προαναγγέλλουν ενέργειες που δεν πρέπει. Ας σταματήσουν τις προαγγελίες και ας καθιερώσουν τώρα τις συντεταγμένες για την ΑΟΖ, χωρίς να ερωτήσουν ή να διαπραγματευτούν με κανένα. Ο Ελληνικός Λαός το εγκρίνει και απαιτεί.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις