Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο τραπέζι και επισήμως η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές-Αντιδρά ο εμπορικός κόσμος

Στο τραπέζι και επισήμως η λειτουργία τω...

Αρχίζουν επαφές ανάμεσα στο υπουργείο Ανάπτυξης και ΕΣΕΕ

Αρχίζουν από την επόμενη εβδομάδα επαφές ανάμεσα στο υπουργείο Ανάπτυξης και στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για το θέμα των αλλαγών σχετικά με το νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς και τις Κυριακές.

Τόσο οι έμποροι όσο και οι υπάλληλοι επιμένουν ότι η λειτουργία των μικρών καταστημάτων μέχρι 250 τμ όλες τις Κυριακές του χρόνου θα είναι καταστροφική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ακόμη και οι μεγάλοι παίκτες του χώρου δεν βλέπουν με ιδιαίτερα καλό μάτι το μέτρο, θέση με την οποία συμφωνεί και ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας.

Με επιστολή που απέστειλε προ ημερών στον πρωθυπουργό η ΕΣΕΕ ζητεί την απόσυρση του συγκεκριμένου μέτρου, αντιπροτείνοντας τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές μόνο σε τουριστικές περιοχές, εποχικές αγορές, και στο εμπορικό τρίγωνο του κέντρου της Αθήνας με την ταυτόχρονη ένταξή του στις τουριστικές ζώνες.

 

Μελέτη του Ινστιτούτου της ΕΣΕΕ έχει υπολογίσει την αύξηση του μισθολογικού κόστους από ενδεχόμενη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στα 1,82 δισ. ευρώ ή 25%-30% σε σχέση με σήμερα. Αναλυτικά υπολογίζει πως το μισθολογικό κόστος για τους μικρομεσαίους του χώρου θα αυξηθεί σημαντικά από τα 6,51 δισ. ευρώ στα 8,33 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις