Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: Σε ετοιμότητα το Χιονοδρομικό- Δείτε ποσο κοστίζει η επίσκεψη - Ποιες πίστες ανοίγουν αύριο

Καλάβρυτα: Σε ετοιμότητα το Χιονοδρομικό...

Ξεκινούν τη λειτουργία τους οι αναβατήρες για τους λάτρεις του σκι

Με τα πρώτα χιόνια να έχουν ήδη σκεπάσει τις ελληνικές βουνοκορφές τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας ξεκινούν τη λειτουργία τους. Με σύμμαχο, αυτή τη χρονιά, τον καιρό, οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης των χιονοδρομικών προσδοκούν μια καλύτερη σεζόν και ελπίζουν σε πολλές... άσπρες μέρες.

Βέβαια, η οικονομική κρίση είναι παρούσα, αλλά «καιρού επιτρέποντος» όλα μπορούν να ανατραπούν.

Η «Ημερησία» επιχειρεί μια περιήγηση στα σημαντικότερα χιονοδρομικά κέντρα και παραθέτει τον «τιμοκατάλογο» για όσους σχεδιάζουν να τα επισκεφθούν.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Στα λευκά έχει ντυθεί και το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων και οι υπεύθυνοι ελπίζουν πως το Σαββατοκύριακο θα λειτουργήσουν αρκετές πίστες και αναβατήρες. Το κόστος την ημερήσιας πρόσβασης για ενήλικες κυμαίνεται στα 25 ευρώ τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, ενώ για παιδιά από 5 έως και 18 ετών το κόστος ανέρχεται στα 20 ευρώ. Στα παιδιά έως 5 ετών δεν υπάρχει χρέωση...

Επίσης υπάρχει και οικογενειακή κάρτα πρόσβασης χωρίς αριθμητικό περιορισμό με κόστος 60 ευρώ. Οσον αφορά στο κόστος ενοικίασης εξοπλισμού σκι οι τιμές κυμαίνονται στα 20 ευρώ, ενώ τα έλκηθρα για τα παιδιά ενοικιάζονται από 10 ευρώ.

Παράλληλα υπάρχει και οικογενειακή κάρτα ενοικιάσης εξοπλισμού που περιλαμβλάνει σκι, snowboard ή έλκυθρο ανεξαρτήτου αριθμού μελών στα 50 ευρώ. Οσον αφορά στις χρεώσεις για καφέ ξεκινούν από τα 3 ευρώ.

Η πρώτη ημέρα λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων για τη φετινή σεζόν είναι το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012.

Με βάση την τωρινή κατάσταση του χιονιού, η εκτίμηση της ομάδας του ΧΚΚ είναι ότι το Σάββατο θα λειτουργούν κανονικά* τα εξής:

Αναβατήρες

Ερμής

Αχιλλέας

Άρτεμις

Θέτις

Ηρακλής

Snow Park

Και οι Πίστες

Λητώ

Δανάη

Ειρήνη

Ηλέκτρα

Ισμήνη

Αλκμήνη

ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα - Καϊμακτσαλάν, βρίσκεται στο τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας με υψόμετρο 2.524μ. Και διαθέτει πίστες για αρχάριους όσο και για πολύ έμπειρους σκιέρ. Τα ημερήσια εισιτήρια χιονοδρομίας την εορταστική περίοδο αλλά και τα Σαββατοκύριακά ανέρχονται σε 15 ευρώ για τους ενήλικες, 10 ευρώ για παιδιά από 12 έως 18 ετών και 5 ευρώ για παιδιά από 6 - 12 ετών

Παράλληλα διατίθεται και οικογενειακή κάρτα (ελάχιστο 3 άτομα) στην τιμή των 37 ευρώ. Στο χιονοδρομικό υπάρχουν καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού σκι από 15 ευρώ, snowmobil, ενώ παράλληλα οργανώνονται εκδρομές με ειδικά ερπιστριοφόρα οχήματα στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Όσον αφορά το κόστος για ένα καφέ υπολογίζεται σε 2,5 ευρώ ο ελληνικός και 3,5 ευρώ ο φραπέ. Ο Οικονομικός διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Δούκας Οικονομίδης μιλώντας στην «ΗτΣ» ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι προϋποθέσεις είναι ευνοϊκές και οι τιμές έχουν διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα ώστε να μπορέσει ο κόσμος να επισκεφθεί το χιονοδρομικό κέντρο».

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ

Στον Παρνασσό λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα και αρτιότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας σε υψόμετρο 1.600 - 2.250 μέτρα. Αυτή τη στιγμή το χιόνι στις πίστες κυμαίνεται στα 25 εκατοστά, ενώ οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού ευελπιστούν πως το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει η λειτουργία στις πίστες Αίολος και Βάκχος. Η πρόσβαση γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ το κόστος της ημερήσια πρόσβασης θα κυμανθεί ανάλογα με το ποιες πίστες είναι ανοικτές.

Πάντως το ημερήσιο κόστος ανέρχεται σε 30 ευρώ για τους ενήλικες και στα 15 ευρώ για τα παιδιά. Παράλληλα η ενοικίαση εξοπλισμού σκι κυμαίνεται μεταξύ 15 - 20 ευρώ, ενώ οι τιμές για τον καφέ ξεκινούν από τα 3 ευρώ...

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Σε πλήρη λειτουργία αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο το χιονοδρομικό κέντρο στο Καρπενήσι το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.840 μέτρων και διαθέτει 11 πίστες διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας, επτά αναβατήρες (τρειε συρόμενους, τέσσερις εναέριους), καταστήματα πώλησης και ενοικίασης ειδών σκι και μηχανοκίνητων έλκηθρων, σχολή σκι.

Επίσης, λειτουργούν Σαλε φιλοξενίας 100 ατόμων, εστιατόριο, καφετέρια, μπαρ και πρώτες βοήθειες στις πίστες. Από τους αναβατήρες έχεις υπέροχη θέα προς την πόλη, τα βουνά της περιοχής, αλλά και όλης της κεντρικής Ελλάδας.

Αυτή τη στιγμή το ύψος του χιονιού είναι 60 εκατοστά και το ημερήσιο εισιτήριο πρόσβασης τα Σαββτοκύριακα αλλά και την εορταστική περίοδο ανέρχεται σε 16 ευρώ για τους ενήλικες, στα 10 ευρώ για παιδιά ηλικίας από 9 έως 18 ετών και μόλις 2 ευρώ για παιδιά ηλικίας έως 8 ετών.

Οι τιμές στους καφέδες ξεκινούν από τα 2,5 ευρώ για τον ελληνικό και αγγίζουν τα 4 ευρώ για καπουτσίνο. Ο διευθυντής Εκμετάλλευσης του Χιονοδρομικού Κέντρου Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου ανέφερε μεταξύ άλλων στην «ΗτΣ» πως: «Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την λειτουργία του χιονοδρομικού και είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως το Σαββατοκύριακο θα είναι ανοικτές και οι 11 πίστες».

ΦΑΛΑΚΡΟ

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού ιδρύθηκε το 1980 με πρωτοβουλίες του Ορειβατικού Συλλόγου Δράμας, σε υψόμετρο 1.720 μέτρων με στόχο να καλύψει τις βασικές ανάγκες αναψυχής και άθλησης της γύρω περιοχής. Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων, το Χιονοδρομικό Κέντρο απέκτησε τη δική του δυναμική και σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο διαθέτει 21 πίστες, διαφορετικού βαθμού δυσκολίας συνολικού μήκους 17 χλμ. και διαθέτει ακόμη τρεις συρόμενους αναβατήρες, μία τετραθέσια εναέρια αποσυμπλεκόμενη καρέκλα, μία εναέρια διθέσια και τρία baby lift, μία πίστα snow-mobile, τρία σαλέ, και σημεία πώλησης και ενοικίασης ειδών χιονοδρομίας με σχολές εκμάθησης σκι.

Το ημερήσιο κόστος για τους ενήλικες ανέρχεται στα 15 ευρώ τις αργίες και τα Σαββαοκύριακα ενώ στα παιδιά έως 10 ετών το κόστος είναι 4 ευρώ και στα μεγαλύτερα 5 ευρώ. Το χιονοδρομικό ακόμη δεν λειτουργεί καθώς τελικά το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην το παραχωρήσει σε ιδιώτη. Οσοι πάντως επισκεφθήτε το Φαλακρό μπορείτε να κάνετε χρήση του τετραθέσιου αναβατήρα με κόστος 6 ευρώ το άτομο ώστε να μεταβείτε στο σαλέ. Οι τιμές για τους καφέδες ξεκινούν από τα 3 ευρώ...

3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ

Αισιοδοξία επικρατεί και στο χιονοδρομικό κέντρο 3 - 5 Πηγάδια καθώς ήδη λειτουργεί η μία πίστα, ενώ όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης του κέντρου κ. Αλέξης Νουλίκας καταβάλλονται προσπάθειες να ανοίξει το Σαββατοκύριακο και η πίστα Παράδεισος.

Το κόστος της ημερήσιας κάρτας πρόσβασης κοστίζει τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες 16 ευρώ για κάθε ενήλικα και 13 ευρώ για τους μαθητές και τους συνταξιούχους, ενώ υπάρχει και το οικογενειακό πακέτο (δύο ενήλικες μαζί με δύο παιδιά) με κόστος 50 ευρώ.

Ωστόσο, αν δεν λειτουργεί πλήρως το χιονοδρομικό κέντρο το κόστος μειώνεται αισθητά επισημαίνει ο κ. Νουλίκας. Παράλληλα έχει ξεκινήσει εδώ και ημέρες η παραγωγή τεχνητού χιονιού ώστε να καλυφθούν όσον τον δυνατόν περισσότερες πίστες. Οσον αφορά στο κόστος των καφέδων κυμαίνεται μεταξύ 2,5 - 3 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις