Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΑΙΡΟΣ

/

Ο κακός μας ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Ο κακός μας ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

Το Σάββατο στο Ιόνιο, τη δυτική και νότια ηπειρωτική χώρα, τις Κυκλάδες, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες που τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρές, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν νότιοι άνεμοι πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Αναλυτικά:

Στην Αττική αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες, και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ισχυρές. Γρήγορη βελτίωση θα σημειωθεί από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 και το πρωί στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρές, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια τοπικές καταιγίδες, βαθμιαία όμως αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι έντονες, βαθμιαία όμως θα σημειωθεί βελτίωση. Στην Κρήτη προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, όπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 02/12/2012

Την Κυριακή στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που αρχικά στα βορειοδυτικά και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι ισχυρές. 
Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα πιθανόν στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και τη νότια Εύβοια να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, τη νύχτα όμως θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας (ενδεικτικό υψόμετρο 1600 m) και βαθμιαία της κεντρικής (ενδεικτικό υψόμετρο 1800m).

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Καιρός