Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

O Μίκης Θεοδωράκης που επισκέφθηκε το μνημείο στο χώρο του Πολυτεχνείου δήλωσε, "Τώρα είμαστε χειρότερα απ'ότι την περίοδο της χούντας"

O Μίκης Θεοδωράκης που επισκέφθηκε το μν...

Πολύς κόσμος όλων των ηλικιών περνάει από το Πολυτεχνείο αφήνοντας ένα λουλούδι στη μνήμη των αγωνιστών

Μια από τις πιο επιβλητικές μορφές του αγώνα κατά της Χούντας, ο διεθνούς φήμης και ακτινοβολίας συνθέτης μας Μίκης Θεοδωράκης, δε θα μπορούσε να απουσιάζει από τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 39 ετών από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, το Νοέμβριο του 1973.

Ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης βρέθηκε το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή στο χώρο του Ιδρύματος στην οδό Πατησίων και παρακολούθησε κάποιες από τις εκδηλώσεις. Μεταξύ άλλων και μια συναυλία, αφιερωμένη στον ίδιο και τα τραγούδια του. Στις δηλώσεις του, ο Μίκης Θεοδωράκης δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.

«Εύχομαι να ξυπνήσει ο λαός» είπε και δε δίστασε να παρομοιάσει το τότε και το τώρα. Μόνο που το παρόν είναι χειρότερο! «Σήμερα είναι τα ίδια και χειρότερα» τόνισε χαρακτηριστικά ο σπουδαίος συνθέτης μας.

Όπως γράφει το σάιτ Νewsit, απ’ όπου και η φωτογραφία, ο κόσμος που βρέθηκε στο Πολυτεχνείο για να καταθέσει στεφάνι ή έστω ένα λουλούδι στο μνημείο και στη μνήμη των αγωνιστών των ημερών εκείνων που έλαβαν χώρα τα γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ήταν και φέτος πολύς.

Είναι μικρά παιδιά, φοιτητές αλλά και άνθρωποι μεγαλύτεροι που έζησαν από κοντά όσα έγιναν τη νύχτα της 17ης Νοεμβρίου του 1973.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις