Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μετανάστευσε στο Λονδίνο ο πετυχημένος σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος

Μετανάστευσε στο Λονδίνο ο πετυχημένος σ...

«Δεν εγκαταλείπω το πλοίο.Μια μέρα θα επιστρέψω»

Ο Γιώργος Λάνθιμος με αφορμή την έξοδο της ταινίας του, «Άλπεις» στη Βρετανία, έδωσε συνέντευξη στη  βρετανική «The Guardian» και μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν να φύγει από την Ελλάδα. «Με ενδιαφέρουν πολλά διαφορετικά πράγματα. Υποθέτω ότι απλά θέλω να εξελιχθώ» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ επεσήμανε πως πάντα ήθελε να γυρίσει αγγλόφωνες ταινίες.

Όμως και η οικονομική κρίση συνετέλεσε στην απόφασή του. «Έκανα τρεις ταινίες στην Ελλάδα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, οπότε νομίζω ότι εξάντλησα τον χρόνο μου, αλλά δεν νομίζω ότι εγκαταλείπω το πλοίο. Δεν είναι εγκατάλειψη. Μια μέρα θα επιστρέψω. Ίσως πιο γρήγορα παρά πιο αργά» εξηγεί ο ίδιος.

Ο 39χρονος σκηνοθέτης που έφτασε ως τα Όσκαρ με τον «Κυνόδοντα» κατοικεί με τη σύντροφο του και ηθοποιό Αριάν Λαμπέντ («Attenberg», «Άλπεις», «The capsule»), σ’ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο, πόλη που λατρεύει όπως λέει:

«Μου αρέσει ο καιρός. Μου αρέσει το φαγητό. Τόσο εγώ όσο και το κορίτσι μου αγαπάμε το φαγητό, γι' αυτό προσπαθούμε να τρώμε έξω όσο πιο πολύ γίνεται. Είναι εντάξει, δεν ξέρω. Μπορεί να είμαι εδώ για ένα διάστημα, μπορεί να φύγω τον επόμενο μήνα. Ζω σαν τουρίστας».

Αυτή τη στιγμή ο πετυχημένος σκηνοθέτης σχεδιάζει διάφορα πρότζεκτ. Ανάμεσα σ’αυτά είναι μια ταινία εποχής, στην περίοδο της βασιλείας της βασίλισσας Άννας της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή του «Ημερολογίου της Χρονιάς της Πανούκλας» του Ντανιέλ Ντεφόε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight