Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ο Τζουραμάνης προτείνει να αποσυρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του εργοστασίου

Πάτρα: Ο Τζουραμάνης προτείνει να αποσυρ...

Για να μπορέσει να συνεδριάσει το όργανο, καθώς απειλέιται νέος αποκλεισμός

Στον κίνδυνο να μη συνεδριάσει ούτε άυριο το Δημοιτκό Συμβούλιο αναφέρεται ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Τζουραμάνης ο οποίος κατάθέτει τη δική του πρόταση. Αναφέρι συγκεκριμένα:

"Συμμετέχοντας στη συζήτηση των επικεφαλής των παρατάξεων την περασμένη Παρασκευή αλλά και συνομιλώντας τις τελευταίες ημέρες με εκπροσώπους των εργαζομένων του Δήμου Πατρέων, δηλώνω τα κάτωθι:

Η παντελής έλλειψη πολιτικής διάκρισης του Δημάρχου και οι εμπρηστικές δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής που ακολούθησαν μετά  τον αποκλεισμό της αιθούσης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μας οδηγούν στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο να μην συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο ούτε αύριο, με αποτέλεσμα να μένουν στον αέρα σημαντικότατα θέματα για το Δήμο. Αυτό δεν θα πρέπει να συμβεί, δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια σε τέτοιους καιρούς που ζούμε. Η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο και πρέπει να επικρατήσουν ψυχραιμότερες πρακτικές και λύσεις.

Αυτές μπορεί να τις διαθέσει έστω και την τελευταία ώρα η Δημοτική Αρχή για να αρθεί το αδιέξοδο. Η δημοτική αρχή πυροδότησε την κατάσταση, αυτή έριξε λάδι στη φωτιά, αυτή προσέβαλε τους εργαζομένους, αυτή έθεσε μερίδα εργαζομένων έναντι των συναδέλφων τους, αυτή τέλος προβάλει, ότι υπαίτιοι για την μη λειτουργία του δήμου είναι οι εργαζόμενοι, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική της ανεπάρκεια.

Η Πρωτοβουλία Πάτρας διαχωρίζει τη θέση της από τη Δημοτική Αρχή, στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και προτείνει να αποσυρθεί το επίμαχο θέμα από την αυριανή ημερήσια διάταξη και να τεθεί προς συζήτηση την αμέσως επόμενη εβδομάδα. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η πρόταση μπορεί να άρει το αδιέξοδο, διότι και λύνει την κωλυσιεργία του δήμου σε υπηρεσιακά ζητήματα και δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ( παρατάξεις, εργαζόμενοι, σωματεία κτλ) να συζητήσουν, με νηφαλιότητα, το επίμαχο θέμα του εργοστασίου Φλόκα την ερχόμενη εβδομάδα και με δημοκρατικό τρόπο να παρθεί η όποια απόφαση.

Οι εργαζόμενοι, όπως τουλάχιστον συνομίλησα σήμερα με εκπρόσωπό τους, ουδέποτε αμφισβήτησαν το δικαίωμα του ανωτάτου βουλευόμενου οργάνου της πόλης, του Δημοτικού Συμβουλίου, να συνεδριάζει και να αποφασίζει, αλλά δεν αντέχουν την κατάφορη προσβολή του Δημάρχου εναντίων του προσώπου τους."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις