Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Ιδιοκτήτες γνωστής καφετέριας πήγαν για... μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι!

Πάτρα: Ιδιοκτήτες γνωστής καφετέριας πήγ...

"Περιπέτεια" για τους ιδιοκτήτες του "Πατρινό", απέναντι από τον Άγιο Ανδρέα

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει στον χώρο των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής η δικαστική απόφαση που εκδόθηκε πρόσφατα στην Πάτρα με την οποία αίτημα μείωσης κατά του 30% του ενοικίου γνωστής καφετέριας της πόλης έγινε τελικά η αφορμή το ενοίκιο της να αυξηθεί κατά 15%! Μάλιστα, όπως μαθαίνει το thebest.gr, το θέμα, που αφορά στην καφετέρια «Πατρινό», απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα, θα απασχολήσει την Δευτέρα και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση του thebest.gr οι μισθωτές του χώρου και ιδιοκτήτες της καφετέριας ζήτησαν εν πρώτοις εξωδικαστική συμφωνία για μείωση του καταβαλλόμενου ενοικίου, ύψους 9.000 ευρώ τον μήνα, από την Εκκλησία που έχει την ιδιοκτησία και την διαχείριση του χώρου. Ωστόσο, το αρχικό αίτημα, που υπεβλήθη το 2010, απερρίφθη και οι μισθωτές κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Πρωτόδικα το δικαστήριο αποφάσισε την μείωση του μισθώματος κατά 20%. Αντίστοιχες αποφάσεις, όπως είναι γνωστό, έχουν σωρηδόν εκδοθεί σε όλη την χώρα, εξαιτίας της κακής οικονομικής συγκυρίας και της δραματικής πτώσης του τζίρου των επιχειρήσεων.

Παρ’ όλα αυτά η Εκκλησία εφεσίβαλλε την πρωτόδικη απόφαση και με το αιτιολογικό ότι αυτή την περίοδο οι ανάγκες της είναι αυξημένες (περισσότεροι πτωχοί, «πίεση» για μεγαλύτερο φιλανθρωπικό έργο) κατάφερε όχι μόνο να ανατρέψει την απόφαση αλλά να πετύχει και αύξηση της τάξης του 15%. Αύξηση που, αν είναι ακριβείς οι πληροφορίες του thebest.gr, προβλέπει αναδρομική ισχύ και άρα άμεση καταβολή ενός τεράστιου ποσού ώστε να καλυφθεί η προβλεπόμενη αύξηση του μισθώματος που αναδρομικά αποφάσισε το δικαστήριο.

Ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής της Πάτρας δεν κρύβουν την ανησυχία τους καθώς η απόφαση αυτή πιθανώς να αποτελέσει εφαλτήριο και για άλλες αντίστοιχες δικαστικές αποφάσεις, σε μια περίοδο που ο κλάδος «βουλιάζει» και με μεγάλη δυσκολία διατηρούν σε λειτουργία τις επιχειρήσεις τους.

Όσο για τους ιδιοκτήτες της καφετέριας «Πατρινό» ισχύει η λαϊκή ρήση «πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι»…

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά