Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Επιμελητήριο Φωκίδας: Τι γίνεται με τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας του ΟΑΕΔ;

Επιμελητήριο Φωκίδας: Τι γίνεται με τον ...

Ο φορέας ζητά εξηγήσεις από τον Υπουργό Εργασίας

Ενημέρωση σχετικά με τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας του ΟΑΕΔ που συστάθηκε με σκοπό τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους έμπορους και τους ελεύθερους επαγγελματίες που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους ζητεί, με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας. Όπως υπενθυμίζει το Επιμελητήριο, από 1.08.2011 θεσπίστηκε διμηνιαία εισφορά ύψους 20 ευρώ (σήμερα ανέρχεται στα 30 ευρώ), η οποία καταβάλλεται από τους ασφαλισμένους αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολούμενους των Ασφαλιστικών Οργανισμών υπέρ του κλάδου αυτού και του συγκεκριμένου λογαριασμού.

«Οφείλαμε και έτσι πράξαμε να χαιρετίσουμε αυτήν την πρωτοβουλία και την αποκατάσταση εν μέρει της αδικίας εις βάρος των συναδέλφων μας», επισημαίνει το Επιμελητήριο. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει, «μέχρι σήμερα… δεν εκδόθηκε ποτέ η απαιτούμενη για την κατανομή του βοηθήματος υπουργική απόφαση».

Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης καθυστέρησης είναι, σύμφωνα με το Επιμελητήριο, «οι συνάδελφοι επιχειρηματίες να συνεχίζουν να καταβάλουν το ειδικό τέλος, χωρίς όμως να λειτουργεί αυτή η ρύθμιση, υπέρ των άνεργων εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι μένουν ακάλυπτοι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά